Ένας φωτεινός Αύγουστος, από την Κατερίνα Ψωμαδέλη

Ένας φωτεινός Αύγουστος, από την Κατερίνα Ψωμαδέλη

Ωραίο πράμα οι καλοκαιρινές βραδιές. Νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις πολλά.

Ξημερώνει πρώτη Αυγούστου.. με ένα ελαφρώς δροσερό αεράκι της Αθήνας, στη βεράντα του σπιτιού μου, και ακούγοντας χαμηλά μουσική γράφω αυτό το κείμενο.

Πότε έφτασε αυτός ο μήνας σκέφτομαι, πως περνάει τόσο γρήγορα και τρομερά ο καιρός. Σα χθες ήτανε Ιούνιος και είχα εξεταστική και τώρα μπήκε ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού (;) πολλοί τον χαρακτηρίζουν έτσι, βέβαια πρέπει να ξέρουμε ότι έχουμε αυτή την ευλογία, να ζούμε σε μια τόσο όμορφη χώρα, όπου από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώμβριο βιώνουμε συνήθως έναν πολύ όμορφο καιρό (όχι ότι δηλαδή το υπόλοιπο διάστημα μένουμε πίσω) σε όποιο μέρος και αν βρισκόμαστε.

Προσωπικά, σε αυτούς τους μήνες που ανέφερα, δεν έχω διάθεση να χαλάσω ούτε ένα ευρώ πηγαίνοντας κάπου στο εξωτερικό, αφού μπορώ να ταξιδέψω σε τόσο ξεχωριστά και υπέροχα μέρη στη χώρα μας. Όταν ο Αμερικανός συγγραφέας Χένρι Μίλερ πρωτοεπισκέφθηκε την Ελλάδα είπε, χρειάζεται μια ζωή για να την ανακαλύψεις.

Μια τόσο μικρή χώρα, με τόση απέραντη ομορφιά που παίζεται και στη διαφήμιση στη τηλεόραση, αυτές τις μέρες. Ας καταλάβουμε τη μεγάλη τύχη που έχουμε. Δε χρειάζονται πολλά για να πας ένα ταξίδι, μια βόλτα, μια πολύ κοντινή απόδραση.

Η ζωή το έχεις καταλάβει είναι πολύ μικρή, περνάει απο μπροστά μας, και μας φωνάζει. Μας φωνάζει να κάνουμε κάτι, να πράξουμε. Μας φωνάζει πως ξημερώνει έξω Αύγουστος.. Είναι καλοκαίρι.. Έχεις λίγα λεφτά ή καθόλου, αλλά είσαι δυνατός, έχεις την υγειά σου και μπορείς να κάνεις τα πάντα!

Λοιπον, έξω είναι πρώτη του μήνα, πρώτη Αύγουστου, το πρώτο βράδυ/ξημέρωμα ενός νέου μήνα, πάλι ήρθε ένας Αύγουστος. Σήκω από τον καναπέ, ρίσκαρε, κάνε αυτή την εκδρομή που ήθελες πάντα. Κάνε, ό,τι σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο άνθρωπο. Πες της/του ότι σου άρεσει, και ας φας τα μούτρα σου. Τουλάχιστον θα έχεις προσπαθήσει.

Άσε το κινητό και βγες έξω. Αν είσαι σε πόλη θα μπορείς να ευχαριστηθείς περισσότερο τις βόλτες σου, λόγω ότι φεύγει ο πιο πολύς κόσμος αυτή τη περίοδο.

Νιώσε, ζήσε! Μη φοβάσαι πια, και αν κάνεις λάθος όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Και το στραβό αν έρθει, μετά από αυτό, έρχεται κάτι καλό. Θα δείς. Έχε εμπιστοσύνη σε αυτά που θα σου φέρει η ζωή. Εσύ, αυτό που έχεις να κάνεις, ειναι να υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι αυτός ο Αύγουστος του 2017, θα είναι ο πιο φωτεινός σου. Κάνε ότι σου προστάζει η καρδιά σου. Και άσε από Σεμπτέμβρη την αυτοκριτική και τους νέους στόχους.

 

Γράφει η Κατερίνα Ψωμαδέλη
‘Είμαι φοιτήτρια στη φιλοσοφική σχολή Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας με κατεύθυνση ψυχολογία. Το τελευταίο διάστημα με έχει κερδίσει η αρθογραφία. Έχω πάντα μαζί μου ένα σημειωματάριο και καταγράφω οτιδήποτε για τους γύρω μου / γεγονότα κτλπ.

Η οικογένεια μου και οι φίλοι μου έχουν εξαίσια θέση στη ζωή μου και παίζουν καταλυτικό ρόλο σε στιγμές δυσκολίας. Το μότο που έχω στη ζωή μου είναι να ζώ και να απολαμβάνω κάθε στιγμή με τα καλά και τα στραβά της. Άλλωστε κάθε μέρα που ξημερώνει είναι διαφορετική….!”

Thessaloniki Arts and Culture 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close