Η σημασία της ευγένειας στον επαγγελματικό τομέα, από την Maria Arfara

Η σημασία της ευγένειας στον επαγγελματικό τομέα, από την Maria Arfara

Ζούμε σε μια εποχή όπου τα προβλήματα εισβάλλουν με γοργούς ρυθμούς στην καθημερινότητα μας.

Μας έχουν καταβάλει  ψυχικά και προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρούμε διέξοδο  έχουμε χάσει στοιχειώδη χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας όπως την ευγένεια! Ένα προτέρημα που αποτελεί την βάση υγειών διαπροσωπικών  και επαγγελματικών δεσμών  και οδηγεί στην αλληλοεκτίμηση και τον σεβασμό!  

Στις προσωπικές  ή φιλικές μας σχέσεις η έλλειψη ευγένειας ερμηνεύεται ως έλλειψη σεβασμού και έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του ατόμου, ανάλογα βέβαια με την κρίση του καθενός.

Τι γίνεται όμως με την ευγένεια στον επαγγελματικό τομέα;  Πόσοι από εμάς έχουμε πέσει θύμα αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς;  Από δημόσιες υπηρεσίες, όπου οι υπάλληλοι κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους  μέχρι ιδιοκτήτες καταστημάτων όπου θαμπωμένοι από την επιτυχία του καταστήματος τους, ξεχνούν να φερθούν ανάλογα στον πελάτη όπου με την δική του προτίμηση  έφτασε στην κορυφή!!

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνούν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων είναι ότι ο κόσμος  που τους  ανέβασε στην κορυφή μπορεί το ίδιο ευκολά να τους  γυρίσει την πλάτη και να τους  αναγκάσει να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους. Επίσης οι υπάλληλοι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα συνεχή παράπονα  πελατών προς το πρόσωπο τους μπορεί να γίνει η αιτία να χάσουν την δουλειά τους καθώς  και την εκτίμηση των συναδέλφων τους!

Ο πελάτης δίνει τα χρήματα του και απαιτεί  σεβασμό.  Απαιτεί ένα ευχάριστο περιβάλλον όπου να του συμπεριφέρονται με χαμόγελο και ευγένεια. Όλοι έχουμε προβλήματα. Πρέπει όμως να μάθουμε όταν πηγαίνουμε στο χώρο της δουλειάς μας, να τους κλείνουμε την πόρτα. Να τα αφήνουμε απ’ έξω! 

Ο πελάτης δεν φταίει αν περάσαμε μια άσχημη μέρα, αν ταλαιπωρηθήκαμε ή οτιδήποτε άλλο. Οι σωστοί επαγγελματίες ξεχνούν τα προσωπικά τους ζητήματα στο χώρο της δουλειάς  και κοιτούν τον πελάτη στα μάτια με σεβασμό! Γίνε ένας από αυτούς!! Γιατί δεν φτάνει μόνο να είσαι στην κορυφή αλλά πρέπει να παραμείνεις και εκεί!

 

Γράφει η Maria Arfara

Thessaloniki Arts and Culture 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close