Artist: Alberto Sughi

Ζούμε περιμένοντας να ζήσουμε, από τη Χρύσα Λαμπρινούδη

Όλη μας η καθημερινότητα στροβιλίζεται γύρω από το φόβο μας μήπως μια μέρα χαθούμε και δεν έχουμε ζήσει τη ζωή μας.

 

Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Να κάνεις τρελά και ασυνήθιστα πράγματα; Ή απλά να κάνεις τα καθημερινά πράγματα να μοιάζουν ασυνήθιστα;

Πολλές φορές το πιο εντυπωσιακό κρύβεται και στο πιο απλό. Χιλιοειπωμένα κλισέ λόγια.. Αυτό θα σκεφτείς. Όμως για αναλογίσου. Τι είναι στα αλήθεια αυτό που κάνει μια στιγμή ξεχωριστή;

Και ναι, η απάντηση είναι τα συναισθήματα που σου δημιουργεί. Τα συναισθήματα που ζωγραφίζει στα λεύκα φύλλα της καρδιάς σου.

Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί μια βόλτα στη θάλασσα να είναι λιγότερο ξεχωριστή από ένα ανούσιο βράδυ στριμωγμένος σε ένα από τα χιλιάδες μπαράκια με ένα ποτό στο χέρι. Ένα ποτό που απαιτείς να κάνει αυτό που δεν μπορείς να κάνεις μονός σου. Χωρίς την επίδραση του αλκοόλ μέσα σου. Εκεί όμως βρίσκεται η μαγεία. Στην ευφορία που νιώθεις χωρίς να χρειάζεσαι βοηθήματα και υποκατάστατα.

Για αυτό μην περιμένεις με σταυρωμένα χέρια την μαγική στιγμή. Πάρε κάθε στιγμή και δώστης τη μαγεία που της αρμόζει. Έχεις τα εργαλεία, μπορείς να το κάνεις αυτό. Δεν χρειάζεσαι πολλά, ένα αληθινό χαμόγελο, διάθεση για ζωή και λίγους ή και ελάχιστους αληθινούς ανθρώπους δίπλα σου. Γιατί κάθε στιγμή γίνεται μοναδική όταν τη μοιράζεσαι. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω.

Μην αφήσεις τη ζωή να κυλήσει και να περάσει μπροστά από τα μάτια σου ξαφνικά ένα πρωι. Αφού είναι αδύνατο να γυρίσεις το χρόνο πίσω ή ακόμα και να τον σταματήσεις εκμεταλεύσου αυτόν που έρχεται. Σταμάτα να γκρινιάζεις και να νιώθεις αδικημένος. Όλα είναι στο χέρι σου, εσύ τα ελέγχεις. Δεν φτάνει απλά να υπάρχεις, ΖΗΣΕ!

Ο λόγος ύπαρξης σου είναι συγκεκριμένος άσχετα που εσύ δεν τον γνωρίζεις. Μην αδικείς τον εαυτό σου απλά ανασαίνοντας σ αυτόν τον κόσμο. Δώσε το στίγμα σου, άφησε το αποτύπωμα σου. Μην επιτρέψεις σε κανέναν να σε λησμονήσει. Αυτό θέλει κόπο.. Να νικήσεις τη λήθη…

 

Γράφει η Χρύσα Λαμπρινούδη

 

Thessaloniki Arts and Culture 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close