Το Thessaloniki Likes χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.

.

Μια καταπληκτική συνταγή που την φτιάχνουν πολύ συχνά στην Πόλη σαν ορεκτικό.

Ποια είναι τα συναισθήματα, που πηγάζουν από μέσα σας όταν βρίσκεστε με τον καλύτερό σας φίλο, το συγγενή σας, τον εργοδότη σας ή το σύντροφό σας;

Αυτά είναι τα κόλπα που κάθε νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να γνωρίζει στην κουζίνα.

 Γλωσσικά μπερδέματα!

Όταν κάποιος είναι θλιμμένος δεν ελπίζει, δεν χαίρεται, απογοητεύεται εύκολα και κάποιες φορές αποθαρρύνεται να προσπαθήσει να αναζητήσει το φως και την ελπίδα.

Η γυναίκα συμφιλιώνεται με τη σεξουαλικότητα της, όταν αποδέχεται τη σεξουαλική και τη στοργική της φύση μαζί.

Σύμφωνα με τον Επίκουρο «Ουδέν προς ημάς ο θάνατος» δηλαδή ο θάνατος δεν έχει καμία σχέση μαζί μας, οπότε δεν πρέπει να μας τρομάζει.

Σίγουρα καμία αγάπη δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα αφού τα άτομα που δημιουργούν την σχέση αγάπης είναι ''φθαρτά'' στον χρόνο.

Ποιός είναι καλός και τι είναι καλοσύνη;

Ύστερα από πολλά χρόνια δουλειάς με νευρωτικούς ασθενείς, ο Φρόυντ είχε καταλάβει πως η προσωπική ζωή των ανθρώπων συχνά καταρρέει και διαλύεται όχι μετά από μια αποτυχία αλλά, παραδόξως, μετά από έναν θρίαμβο.

Ο δανεισμός στη γλώσσα δείχνει τις στενές σχέσεις μεταξύ των λαών, γι αυτό και δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από αυτό για μια ζωντανή γλώσσα ενός λαού που εξελίσσεται.

Ένα μονόπρακτο για τη ζωή του διπλανού (ή μήπως δικής μας;)

Οι ντολμάδες και ειδικά οι λαχανοντολμάδες είναι για μένα ένα γκουρμέ σπιτικό φαγητό της Ελληνικής και Μικρασιάτικης κουζίνας, με ιστορία αλλά και μέλλον.

Στην προσπάθειά μας να πούμε όχι στον πόνο, λέμε όχι και στον έρωτα

Όπως πίστευε ο Επίκουρος, ο άνθρωπος είναι  κάτι μεγάλο και πολύτιμο.

Είναι λυπηρό να προσπαθείς να πετύχεις ένα στόχο και να αποτυχαίνεις.

Τα μπαχαρικά, το βότανα και οι κρυφές τους ιδιότητες

Και ποιος δεν έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά στην ζωή του "δύσκολους" και "παράλογους" ανθρώπους;

Όταν ακούμε τη φράση "καταστροφική σκέψη", είναι πιθανό να σκεφτούμε καταστροφικά γεγονότα σε προσωπικό, κοινωνικό, επαγγελματικό επίπεδο ή ακόμα και σε επίπεδο φυσικών φαινομένων του πλανήτη μας.

Τα όρια στις σχέσεις.... μία έννοια αρκετά παρεξηγημένη και εμποτισμένη με μεγάλη δόση τρόμου!