Ερωτικά σοκολατάκια των Μάγια, η συνταγή

Ερωτικά σοκολατάκια των Μάγια, η συνταγή

Ετοιμαστείτε για έντονη, σοκολατένια, γευστική, ερωτική επίθεση…από την πρώτη δαγκωματιά! Συνταγή για Μαγι-κά σοκολατάκια!

Τα πιο απολαυστικά σοκολατάκια που έχετε δοκιμάσει, τα έφτιαξαν πρώτοι οι Μάγια.Η συνταγή είναι απλή, πολύ εύκολη και γρήγορη!

Υλικά :
250 γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ
½ φλ. Κρέμα γάλακτος (στην πραγματικότητα οι Mayas χρησιμοποιούσαν γάλα καρύδας)
¼ κ.γ. εσάνς βανίλιας

¼ κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/8 κ.γ. σκόνη τσίλι

ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
ελάχιστο αλάτι
1 κ.σ. καφέ φίλτρου (δυνατό, έτοιμο φτιαγμένο)
κακάο ΙΟΝ για την επικάλυψη

Εκτέλεση :
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε γυάλινο μπολ. Όσο πιο μικρά τα κομμάτια, τόσο πιο εύκολα θα λιώσει. Σ’ ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι ν’ αρχίσει να κάνει φουσκάλες στα τοιχώματα του σκεύους. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τη σοκολάτα.

Αφήνουμε για 1-2 λεπτά ώστε να αρχίσει να μαλακώνει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά μέχρι να ενωθούν τα δύο αυτά υλικά. Προσθέτουμε τον καφέ, τη βανίλια, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα.

Αφήνουμε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα, ώστε να σφίξει και να μπορεί να πλάθεται. Αν χρειαστεί τοποθετούμε το μίγμα για 5-10 λεπτά στο ψυγείο.

Πλάθουμε μπαλάκια μεγέθους μικρού καρυδιού και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ακόμη ώρα ώστε να σφίξουν τελείως. Αν αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα, τη βάζουμε ελάχιστα στο ψυγείο και συνεχίζουμε.

Σ’ ένα μπολάκι βάζουμε το κακάο και περνάμε τα κρύα σοκολατάκια ώστε να καλυφθούν. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμα.

Tip
Δοκιμάστε να προσθέσετε και τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού.

***Μπορείτε να τυπώσετε τη συνταγή των Μάγια, σε συλλεκτική αφίσα από το “Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας” :

syntagi-maya-2

Thessaloniki Arts and Culture,

Διαβάστε επίσης

Close