Καροτόσουπα βελουτέ με herbes de Provence

Καροτόσουπα βελουτέ με herbes de Provence

Μια λαχταριστή βελουτέ σούπα για τα κρύα βράδια!

Υλικά

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια βούτυρο
6-7 καρότα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλιά σούπας Herbes de Provence
1/2 κουταλιά σούπας αποξηραμένος μαϊντανός
1 λίτρο ζωμό κότας
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι.

2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε για 5’.

3. Μετά προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τα καρότα και τα μυρωδικά και ξανακλείνουμε το καπάκι κι αφήνουμε για άλλα 5’.

4. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και το ζωμό κότας κι ανακατεύουμε καλά για να μην σβολιάσει το αλεύρι. Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε πάλι τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσει με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 20’-25’.

5. Πολτοποιούμε με ένα minipimer μέχρι να γίνει εντελώς λεία και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Πηγή: cookandfeel.gr

Thessaloniki Arts and Culture, http://www.thessalonikiartsandculture.gr/

Διαβάστε επίσης

Close