Λαχταριστή, σοκολατένια τούρτα πανεύκολη!

Λαχταριστή, σοκολατένια τούρτα πανεύκολη!

Πανεύκολος και λαχταριστός πειρασμός! Μια τούρτα που γίνεται πολύ πολύ γρήγορα, έχει υπέροχη γεύση για τους λάτρεις της σοκολάτας και είναι φτιαγμένη με τα χεράκια σας.

Υλικά συνταγής


Για το παντεσπάνι

έτοιμο παντεσπάνι ή 1 δόση υλικά για τη παρασκευή παντεσπανιού [δείτε υλικά εδώ] *
Για τη γέμιση

220 γρ. βούτυρο
375 γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ
80 γρ. άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι [προαιρετικά] **

2 φλ.τσ. νερό
1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη

Φράουλες φρέσκιες ή
φιλέ αμύγδαλου ή
καρύδια χονδροτριμένα ή
νιφάδες σοκολάτας ή
σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό σκεύος που είναι μέσα σε νερό που βράζει).

Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ομοιόμορφα οριζόντια μέρη με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι και τα σιροπιάζουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Κρατάμε το ένα τέταρτο από την κρέμα-σοκολάτα στην άκρη για επικάλυψη και την υπόλοιπη τη βάζουμε σε στρώσεις ανάμεσα στο παντεσπάνι προσέχοντας να είναι σε ομοιόμορφο πλάτος και ύψος. Με την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας σοκολάτας καλύπτουμε εξωτερικά τη παντού τη τούρτα και τη διακοσμούμε με τα υλικά που επιθυμούμε.

* Άν δεν έχετε χρόνο πάρτε έτοιμο παντεσπάνι.
** Για πιο ανάλαφρη τουρτίτσα μη προσθέτετε το σιρόπι.

Πηγή :sintayes

Thessaloniki Arts and Culture,http://www.thessalonikiartsandculture.gr/

Διαβάστε επίσης

Close