Μους σοκολάτα ποτηριού

Μους σοκολάτα ποτηριού

Ένα γλυκό να το φας στο ποτήρι!

 

Υλικά:

    400 γρ σαντιγί
    150 γρ ασπράδια αβγών
    100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
    100 γρ κρόκοι αβγών
    250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη κρύα

Εκτέλεση:

 1. Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα.
   

2. 400 γρ σαντιγί και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι (δηλαδή : να στέκεται). Αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και τοποθετούμε τη σαντιγί μέσα σε μια λεκάνη και στο ψυγείο. Πλένουμε καλά τον κάδο του μίξερ και το σκουπίζουμε με ένα πανί

3. Στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα 150 γρ ασπράδια αβγών και μόλις φουσκώσουν ικανοποιητικά και ασπρίσουν προσθέτουμε 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική.

4. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να χτυπηθούν, να διογκωθούν και να σταθεροποιηθούν και προσθέτουμε επιπλέον 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική.

5. Μόλις ομογενοποιηθεί και η ζάχαρη με τη μαρέγκα προσθέτουμε μέσα στο κάδο του μίξερ και 100 γρ κρόκους αβγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα.

6. Στη συνέχεια αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη κρύα ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πάρα πολύ καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

7. Τέλος προσθέτουμε και τα 400 γρ σαντιγί (που είχαμε τοποθετήσει από πριν στο ψυγείο) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι τη πλήρη ομογενοποίηση και ενσωμάτωση όλου του μίγματος. Το μους μαύρης σοκολάτας ποτηριού είναι έτοιμο.

8. Σερβίρουμε σε ποτήρια ή μπολ της αρεσκείας μας και προαιρετικά κοσκινίζουμε κακάο σκόνη στην επιφάνεια του γλυκού.

 

Του Μιχάλη Σαράβα
Πηγή: ionsweets.gr

 

Thessaloniki Arts and Culture 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close