Σοκολατόπιτα υγρή και κρέμα μασκαρπόνε με καφέ

Σοκολατόπιτα υγρή και κρέμα μασκαρπόνε με καφέ

Μια συνταγή για ένα φανταστικό, απολαυστικό, σοκολατένιο επιδόρπιο.

 

Υπέροχη υγρή σοκολατόπιτα γαρνιρισμένη με κρέμα μασκαρπόνε με καφέ.

Ένα γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας που θα σας γίνει γλυκιά σοκολατένια συνήθεια.

 

Υλικά συνταγής:

    Για τη Σοκολατόπιτα:
    500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
    2 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
    125 γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια + 2 κ.σ. για άλειμμα ταψιού
    4 αυγά
    1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
    1 κ.σ.αλεύρι κοσκινισμένο
   

    Για τη κρέμα Μασκαρπόνε/Καφέ:
    200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
    2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
    2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου βάσης 20 εκ.

Για τη Σοκολατόπιτα:Λιώνετε σε μπεν μαρί, τη σοκολάτα μαζί με το σιρόπι γλυκόζης και το βούτυρο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.

Σε ένα μπολ τοποθετείστε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα για 10 λ τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει πολύ και ασπρίσει καλά. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 17 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 10 λ να σταθεί. Με ένα μαχαίρι το ξεκολλάτε, αργά και πολύ προσεκτικά, από τα τοιχώματα του ταψιού περιμετρικά.

Αφαιρείτε απαλά το τσέρκι και όπως είναι η σοκολατόπιτα πάνω στη βάση του ταψιού, τη βάζετε στο ψυγείο και την αφήνετε να κρυώσει 1 ώρα. Αυτό το στάδιο της 1 ώρας παγώματος είναι πολύ σημαντική διότι θα καθορίσει το υγρό κέντρο της σοκολατόπιτας.

Για τη κρέμα Μασκαρπόνε/Καφέ: Εν τω μεταξύ, διαλύετε το καφέ σε 1 κ.σ. βραστό νερό και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ βάζετε το μασκαρπόνε, το καφέ και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ να ενσωματωθούν.
   

Για να σερβίρετε: Κόβετε ένα κομμάτι σοκολατόπιτας, τη γαρνίρετε με 1 κ.σ. κρέμα μασκαρπόνε τυριού, με φλύδες σοκολάτας και παγωτό σορμπέ σοκολάτας.

 

 

Πηγή: sintayes.gr

 

Thessaloniki Arts and Culture 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close