Φωτογραφία: Δημήτρης Συμεωνίδης

“Τεμπελομπουγάτσα” με κρέμα, η πιο γρήγορη, απλή και νόστιμη συνταγή!

Σπιτική, εύκολη, με λίγα υλικά και κολασμένα νόστιμη, η μπουγάτσα με κρέμα που θα λατρέψετε!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (συμπληρώνουμε με νερό και με εβαπορέ για να έχουμε 1 λίτρο γάλα)
1 κούπα λιωμένο φρέσκο βούτυρο
3 αβγά
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια (και 2 αν θέλετε πιο έντονη μυρωδιά)
Άχνη ζάχαρη 12°
Κανέλα

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τα φύλλα μέσα στο ταψί, όπως ακριβώς τα παίρνουμε από τη συσκευασία, αφού βουτυρώσουμε ελάχιστα το ταψί.
2. Περιχύνουμε από πάνω τα φύλα με το βούτυρο.
3. Ψήνουμε στον φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180° για 30′.
4. Χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αβγά και περιχύνουμε με το μίγμα τα φύλλα.
5. Ψήνουμε για περίπου 30′ – 40′, μέχρι η κρέμα να γίνει πηχτή.
6. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα.

Tips:
1. Αν θέλουμε να γίνει πιο ελαφριά, βάζουμε 1 λίτρο γάλα φρέσκο αντί για το ζαχαρούχο. Στην περίπτωση αυτή αυξάνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη στο μίγμα σε 2 κούπες.
2. Οι χρόνοι είναι σχετικοί ανάλογα με τον φούρνο. Βγάζουμε, αφού δούμε την μπουγάτσα να έχει ροδίσει.

Συνταγή: Ελπίδα Συμεωνίδου

Thessaloniki Arts and Culture

 

 

Διαβάστε επίσης

Close