Φωτογραφία: Δημήτρης Συμεωνίδης

“Τεμπελοσουφλέ”, το πιο γρήγορο και ζουμερό!

΄Ενα απολαυστικό και πάρα πολύ εύκολο σουφλέ τυριών με ζαμπόν!

 Υλικά:

1 μικρό πακέτο ψωμί τοστ χωρίς κόρα
1 αβγό (αν το θέλετε πιο βαρύ, βάζετε 2)
1 λίτρο γάλα
Λίγο εβαπορέ
300 γρ τριμμένα κίτρινα κασέρια ή γκούντα
8 -10 φέτες ζαμπόν
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε το ταψάκι.
Χτυπάμε το γάλα με το αβγό και βουτάμε στο μίγμα τις φέτες.
Καλύπτουμε με αυτές μία στρώση και ρίχνουμε από πάνω λίγο παραπάνω από το μισό υλικό μας σε κασέρια και το ζαμπόν.
Ετοιμάζουμε 2η στρώση ψωμιού και προσθέτουμε τα υπόλοιπα κασέρια και ζαμπόν.
Ρίχνουμε επάνω λίγο εβαπορέ και την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 180° για περίπου 20’ (μέχρι να ροδίσει).

Tip: Αν θέλουμε, σωτάρουμε μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο μίγμα των τυριών και του ζαμπόν.

Συνταγή: Ελπίδα Συμεωνίδου

Thessaloniki Arts and Culture  

 

 

Διαβάστε επίσης

Close