Τούρτα σοκολάτας με αμύγδαλα και τζίντζερ

Τούρτα σοκολάτας με αμύγδαλα και τζίντζερ

Mια ξεχωριστή τούρτα με την ενέργεια του τζίντζερ!

Συστατικά

    Για την βάση
    225γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ κλασική
    100ml. κρέμα γάλακτος
    40γρ. ζάχαρη άχνη
    1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
    1 φλιτζάνι βούτυρο
    1 φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα
    3 κουταλιές σούπας φαρίνα
    2 κουταλιές σούπας νερό
    5 αβγά
    90 γρ. τζίντζερ

Nutrition Info

    1035,8 Ενέργεια kcal

    69,7 Λιπαρά g

    31,7 Κορεσμένα λιπαρά g

    121,7 Υδατάνθρακες g

    92,2 Συνολικά σάκχαρα g

    16,8 Πρωτεΐνες g

    6,5 Φυτικές ίνες g

    0,3 Νάτριο g

    0,6 Αλάτι g

Εκτέλεση:

1. Παίρνουμε ένα ταψάκι το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.  

2. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το βούτυρο.

3. Προσθέτουμε στο μείγμα την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

4. Τρίβουμε στον τρίφτη το τζίντζερ και το προσθέτουμε στο μείγμα.

5. Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το αλεύρι και ανακατεύουμε.

6. Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο πολυκοπτικό και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.

7. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους των αβγών.

8. Ρίχνουμε σιγά σιγά τους κρόκους στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

9. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας ανακατεύοντας απαλά.

10. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
 

11. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος.

Δείτε το βίντεο από τον Σεφ, Βαλάντης Γραβάνης

 

Πηγή: : ionsweets.gr

 

Thessaloniki Arts and Culture 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close