Συχνό σεξ; Μεγαλύτερη απόλαυση της ζωής

Συχνό σεξ; Μεγαλύτερη απόλαυση της ζωής

Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sexual Medicine, συσχέτισε το σεξ με την γενικότερη υγεία και ευεξία (well-being) των συμμετεχόντων.

Το δείγμα των συμμετεχόντων ήταν 6.869 άτομα, (3045 άνδρες και 3824 γυναίκες), ηλικίας 50-89 ετών (μέσος όρος ηλικίας για άνδρες 64 έτη και για γυναίκες 65 έτη) ενώ το 70% των ανδρών ήταν παντρεμένοι ή είχαν σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό στο 60% για τις γυναίκες. Αξιολογήθηκε η συχνότητα σεξουαλικής επαφής, πιθανές σεξουαλικές δυσλειτουργίες και η σεξουαλική ικανοποίηση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν:

-Άνδρες και γυναίκες που ανέφεραν ότι είχαν σεξουαλική επαφή το τελευταίο χρόνο, είχαν μεγαλύτερη απόλαυση των πραγμάτων ζωής στην καθημερινότητά τους σε σχέση με αυτούς που ήταν σεξουαλικά ανενεργοί.

-Μεταξύ των σεξουαλικά ενεργών ατόμων, τα φιλιά και τα χάδια έδειξαν να αυξάνουν την συχνότητα σεξουαλικής επαφής και ερωτικής επιθυμίας.

-Η συναισθηματική οικειότητα και εξοικείωση (intimacy) μεταξύ των ζευγαριών είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη απόλαυση του σεξ

-Όσο μεγαλύτερη η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών τόσο μεγαλύτερα τα σκορ στο well-being.

-Τα σεξουαλικά προβλήματα φάνηκαν να επηρεάζουν όχι μόνο την σεξουαλική ικανοποίηση αλλά και την γενικότερη ευχαρίστηση από τη ζωή.

Παπαδόπουλος Περικλής, Ψυχολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Ι.Ψ.Σ.Υ

Πηγή: askitis.gr

Διαβάστε επίσης

Close