Αλλαγές, από την Εύη Καλαϊτζή

Αλλαγές, από την Εύη Καλαϊτζή

Αλλαγές. Τα πάντα ρει. Τίποτα δεν μένει ίδιο…

Προσπάθησε όσο θες, δεν μπορείς να κρατήσεις κανένα πράγμα ίδιο για μια ζωή. Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, γιατί να προσπαθήσεις; Γιατί φοβάσαι την αλλαγή, το καινούριο;

Δεν λέω ωραία η συνήθεια, ηρεμεί κάπως την ψυχή. Αλλά τι την θέλουμε εμείς την ηρεμία;! Εμείς θέλουμε να ζήσουμε, να νιώσουμε, να αλλάξουμε! Μην το φοβάσαι το άγνωστο. Γίνε ο Κολόμβος του και ανακάλυψέ το μέχρι την τελευταία σπιθαμή.

Κάθε αρχή και δύσκολη δεν λένε; Ε κι εγώ σου λέω ότι το μετά έχει να σου δώσει πολλά. Τόσα πολλά που δεν θα θες να γυρίσεις πίσω. Μπορεί να είναι άνθρωποι που φεύγουν, μπορεί να είναι μια καινούρια δουλειά, ένα καινούριο σπίτι, μια ξένη χώρα, ένας καινούριος συγκάτοικος, ένα μικρό “ξεβόλεμα”… Για καλό είναι.

Η αλλαγή συνεπάγεται την πρόοδο, την εξέλιξη, την δράση, το ξόρκισμα της μονοτονίας. Γύρνα πίσω και σκέψου πόσα πράγματα θα ήταν αλλιώς αν δεν είχε γίνει αυτή η μικροσκοπική αλλαγή στην καθημερινότητα σου.

Ναι, για τότε λέω. Για τότε που φοβόσουν πως δεν θα προσαρμοστείς. Πως όλα θα αλλάξουν προς το χειρότερο και όσο κι αν το θες δεν θα γυρίζουν στην προηγούμενή τους κατάσταση.

Κάποιοι έχουν βαρεθεί να με ακούνε να το λέω αλλά θα το πω για ακόμα μία φορά: Όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Στο υπόσχομαι ότι αυτός ο λόγος θα σου αποκαλυφθεί στην πορεία. Και τότε όλα θα βγάζουν νόημα…

 

Γράφει η Εύη Καλαϊτζή

 

Διαβάστε επίσης

Close