Είναι όμορφο να διαφέρεις

Είναι όμορφο να διαφέρεις

Είναι όμορφο να διαφέρεις, να μη ζητάς την έγκριση των άλλων για να κάνεις αυτό που αγαπάς, να είσαι αυτό που επιθυμείς.

Είναι γενναίο να αποδέχεσαι την μοναδικότητά σου, να τολμάς σε αυτήν και να την καλλιεργείς με αγάπη. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως η αποδοχή σου για αυτήν είναι ο μόνος δρόμος για να αποδεχτείς και να σεβαστείς τη διαφορετικότητα των άλλων.

Είναι όμορφο να διαφέρεις και χωρίς να χρησιμοποιείς την διαφορετικότητά σου για να κρατηθείς μακριά από τους ανθρώπους σου, να την αξιοποιείς στις σχέσεις σου, με τρόπο που η σύνθεσή σας να σας δεσμεύει και να σας εξελίσσει, χάρη στη ποικιλομορφία σας που θα τη σμιλεύεις με αγάπη.

Κείμενο: Αγγελική Μπολουδάκη – Ειδικός Ψυχικής Υγείας

 

Thessaloniki Arts and Culture
Διαβάστε επίσης

Αλλεργιογόνα σχολεία

Αλλεργιογόνα σχολεία

Ένα κείμενο γραμμ’ενο από εκπαιδευτικό, με έξυπνο χιούμορ αλλά και λογικές θέσεις, που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο κρύβει πάρα πολλές αλήθειες.

Μην ερωτευτείς άνθρωπο σαν εμένα

Μην ερωτευτείς άνθρωπο σαν εμένα

Μην ερωτευτείς ποτέ άνθρωπο που γράφει, ζωγραφίζει ή δε βλέπει τηλεόραση. Μην ερωτευτείς κάποιον που λέει λιγότερα απ’ όσα ξέρει και καταλαβαίνει περισσότερα απ’ όσα δείχνει.

Γράψε λάθος, Κική Δημουλά και μια μικρή ανάλυση

Γράψε λάθος, Κική Δημουλά και μια μικρή ανάλυση

Όλα στη ζωή είναι ζήτημα φωτός! Αυτό το φως επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σας. Αυτή την ιδιαίτερη λάμψη απ’ ό,τι όμορφο θέλετε να κάνουμε κοινό κτήμα ή ό,τι άσχημο επιθυμείτε να αλλάξουμε. Γράψε λάθοςΔὲν φτάνει ποὺ ἤσουν ἐρχομὸς θερμοκηπίωνἐνόχλησες καὶ τὴν ὀρθογραφία μου. Κατ’ ἐπανάληψη λές, μ’ ἔπιασες νὰ γράφωσυνδιάζω ἀντὶ συνδυάζω ποὺ σημαίνεισύν-δυό, βάζω […]

Close