Η Φλόγα του Έρωτα

Η Φλόγα του Έρωτα

Αλήθεια… πιστεύετε στο “γραμμένο”;

Στην Αρχαιότητα οι άνθρωποι πίστευαν ότι, όταν γεννιόταν ένας άνθρωπος, οι Τρείς Μοίρες (άλλο πρόσωπο της Τριπλής, Λευκής Θεάς), η Κλωθώ, η Άτραπος και η Λάχεσις ύφαιναν το μερίδιό του στην Ζωή, την «μοίρα» (από το μερίδιο).

Καθίστε πίσω στην καρέκλα σας, χαλαρώστε με λίγη μουσική του γούστου σας και σκεφθείτε:

Ο Έρως, ο δυνατότερος των Θεών, της Ουράνιας Αφροδίτης και όχι της Πανδήμου για τους πιο «μυημένους», ήταν ο τρίτος στην Δημιουργία (κατά τον Ησίοδο). Ήταν, για εμένα, Αυτός που έδινε, και δίνει, νόημα στην Δημιουργία. Οι άνθρωποι έχουν πάψει να ερωτεύονται άλλους ανθρώπους, παρά μόνο τον εαυτό τους… και χάνουν έτσι την μεγαλύτερη Δύναμή τους, σε μια Πραγματικότητα μίζερη, η οποία «Πραγματικότητα» σκοπό της έχει να τους στύψει και μετά να τους πετάξει.

Σύμφωνα με την Ορφική Παράδοση, όταν δημιουργήθηκε ο άνθρωπος ήταν πολύ αλαζόνας και για να τον τιμωρήσει ο Θεός τον έκοψε στη μέση, διαχωρίζοντας το Αρσενικό από το Θηλυκό (Πλάτων, Συμπόσιο 189d – 193d).

Έκτοτε, από όταν γεννιόταν ένας άνθρωπος, τα δύο μισά περιπλανιώνται άσκοπα και αγκαλιάζονται μεταξύ τους, ψάχνοντας να βρουν το άλλο τους μισό για να ολοκληρωθούν σαν Υπάρξεις. Πολύ σπάνια γίνεται να συνταιριάξουν τα αυθεντικά μισά, αλλά όταν γίνεται… το αποτέλεσμα είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Σκεφτείτε λίγο…
Απορροφημένοι και απορροφημένες στις ανούσιες λεπτομέρειες μιας Καθημερινότητας που σας ρουφάει, μήπως χάνετε κάποια «σημαδάκια» που σας βοηθούν στον Δρόμο για την Ολοκλήρωση;

Ένα «κλειδάκι»:
κάποιος που θέλει να σας ελέγξει, το Σύστημα, ένας άλλος άνθρωπος, μια ομάδα ανθρώπων κ.ο.κ., θα φροντίσει να σας αφήσει «μισούς», παρουσιάζοντας μπροστά σας ένα σωρό προβλήματα για να σας αποσπάσει την προσοχή… γνωρίζει πως άνθρωπος ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ, είναι άνθρωπος ανίκητος. Μην παίζετε το παιχνίδι του, όταν ο Άνθρωπος είναι ευτυχισμένος και ερωτευμένος, μπορεί να ξεπεράσει κάθε σκόπελο που θα βρει μπροστά του.

Στο Παιχνίδι των Αγγέλων, ο αέναος στροβιλισμός στην Φλόγα του Πάθους, κάνει το Δύο, Ένα, πλήρες και αύταρκες.
Άνδρας και Γυναίκα, μαζί στη νέα μορφή…
Τότε, η Πύλη για τα Ηλύσια Πεδία στέκει ορθάνοικτη, ενώ ο Νέος Άνθρωπος διαβαίνει το κατώφλι της Αθανασίας…

Γράφει ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Διαβάστε επίσης

Close