Kurt Cobain: 10 φράσεις με αξία

Kurt Cobain: 10 φράσεις με αξία

Ο Κερτ Κομπέιν (Kurt Cobain) ήταν Αμερικανός μουσικός, γνωστός ως ο κύριος τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης του ροκ συγκροτήματος Nιρβάνα. Γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1967, στο Αμπερντίν της Ουάσινγκτον. Σχημάτισε το συγκρότημα το 1987 μαζί με τον Κριστ Νοβόσελιτς και τα επόμενα 2 χρόνια συνδέθηκε με την ανερχόμενη σκηνή του γκραντζ στο Σιάτλ. Θεωρείται πρωτοπόρος και κορυφαίος στην ιστορία του γκραντζ και η μουσική του επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει μέχρι σήμερα την παγκόσμια ροκ μουσική σκηνή. Ο Κομπέιν είχε παντρευτεί στις 24 Φεβρουαρίου 1992 την τραγουδίστρια Κόρτνεϊ Λαβ, κύρια τραγουδίστρια του συγκροτήματος Τρύπα, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Φρανς Μπιν. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Κομπέιν αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού με ναρκωτικές ουσίες. Βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Σιάτλ, στις 8 Απριλίου 1994, ενώ ο θάνατός του εκτιμάται ότι επήλθε στις 5 Απριλίου.

Kurt Cobain: 10 φράσεις με αξία

10 φράσεις με αξία

“Όταν θέλεις να γίνεις κάποιος άλλος, είναι σα να σπαταλάς τον εαυτό σου”

Τα ναρκωτικά είναι χάσιμο χρόνου. Καταστρέφουν τη μνήμη σου και τον αυτοσεβασμό σου και όλα όσα έχουν να κάνουν με την αυτοεκτίμησή σου. Δεν κάνουν καθόλου καλό.

“Σε όλη τη ζωή μου, ήμουν πάντα πολύ κοντά με τα κορίτσια, και έκανα παρέα με κορίτσια. Και πάντα ήμουν πραγματικά ένα αρρωστημένο, θηλυκό πρόσωπο, ούτως ή άλλως. Έτσι, σκέφτηκα ότι ήμουν ομοφυλόφιλος για λίγο, γιατί δεν βρήκα κανένα από τα κορίτσια στο σχολείο μου καθόλου ελκυστικό.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να εκφράσουμε γνώμη μέχρι να γνωρίζουμε όλες τις απαντήσεις.

“Πρέπει να ομολογήσω ότι βρήκα τον εαυτό μου να κάνει τα ίδια πράγματα που κάνουν ή χρειάζονται πολλά άλλα αστέρια της ροκ. Τα οποία δεν είναι το να μπορώ να απαντήσω σ’ ένα mail, να είμαι σε θέση να συμβαδίσω με την τρέχουσα μουσική και είμαι αρκετά μακριά από αυτά. Ο έξω κόσμος είναι αρκετά ξένος για μένα.

“Είχα κουραστεί να προσποιούμαι ότι ήμουν κάποιος άλλος μόνο και μόνο για να συναντηθώ με ανθρώπους, μόνο για να κάνω φιλίες.”

“Προτιμώ να με μισούν γι’ αυτό που είμαι, παρά γι’ αυτό που δεν είμαι.”

“Αν πεθάνεις είσαι εντελώς χαρούμενος και η ψυχή σου ζει κάπου αλλού. Δεν φοβάμαι να πεθάνω. Η απόλυτη γαλήνη μετά το θάνατο, το να γίνεσαι κάποιος άλλος είναι η καλύτερη ελπίδα που έχω.”

“Θα ήθελα να απαλλαγούμε από τους ομοφοβικούς, τους σεξιστές και τους ρατσιστές στους ακροατές μας. Ξέρω ότι υπάρχουν εκεί έξω και πραγματικά με ενοχλεί.”

“Ο ήλιος έχει φύγει, αλλά έχω ένα φως.”

Διαβάστε επίσης

Close