Μαλβίνα Κάραλη: 8 αξέχαστες ατάκες της αλησμόνητης παρουσιάστριας

Μαλβίνα Κάραλη: 8 αξέχαστες ατάκες της αλησμόνητης παρουσιάστριας

Μαλβίνα Κάραλη. Ή αλλιώς, Μαρία-Ελένη Σακκά. Ή, ακόμα καλύτερα, η Μαλβίνα μας. Μία φυσιογνωμία πληθωρική, καθηλωτική , καυστική και πάνω απ’όλα δυναμική. Γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1954 και μεγάλωσε στη Χαλκίδα με καταγωγή από τα Ψαρά και τη Θράκη. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο και ολκλήρωσε τις σπουδές της πάνω στην Κυβερνητική, στο Παρίσι. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε πολλές, γνωστές εφημερίδες, παρουσίασε εκπομπές στην τηλεόραση με πιο γνωστές τις: Malvina Live, Mea Culpa και Malvina Hostess. Οι εκπομπές αυτές είχαν κυρίως σατιρικό χαρακτήρα, με έντονη κριτική και διακωμώδηση της πολιτικής και διαφόρων προσώπων της. Επιπλέον, εξέδωσε δικά της βιβλία, όπως το «Πιο πολλοί, πιο πολύ» και τη συλλογή διηγημάτων «Ο έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες» και μια σειρά βιβλίων μαγειρικής, «Η κουζίνα της Μαλβίνας – Μαλβινέζικα». Έκανε τρεις γάμους και απέκτησε τρία παιδιά. Πέθανε στις 7 Ιουνίου του 2002, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. Έχει μείνει στις καρδιές όλων χαραγμένη ως το κορίτσι με το γλυκό χαμόγελο και το έντονο ταπεραμέντο.

Ακολουθούν 8 από τις αξέχαστες ατάκες της που εξακολουθούν την κρατάνε «ζωντανή» και πάντοτε αυθόρμητη και ειλικρινή:

  • Στον έρωτα όταν έχεις σταθερές βάσεις, καλή ανατροφή, σωστές χαρακτηρολογικές δομές την χάνεις την αξιοπρέπειά σου απέναντι στον άλλον… διαφορετικά είσαι βλάκας!
  • Σπάστηκα με την ατάκα σου “Κοίτα να διασκεδάσεις”. Δε γουστάρω να περνάω καλά χωρίς εσένα. Θέλω να λες από μέσα σου να είναι όλα μαύρα εκεί που πάει χωρίς εμένα. – γιατί έτσι λέω κι εγώ. Τι να σου κάνω ανωτερότητες; Γιατί είμαστε έτσι φτιαγμένοι να μη μας αρέσει να περνάει καλά ο άλλος χωρίς εμάς.
  • Δε θα μπορούσα να είμαι ποτέ με έναν οικοδόμο ή γιατρό ή πολιτικό μηχανικό. Θα μπορούσα να είμαι μόνο με έναν άνθρωπο που εκφράζεται…. Πρέπει κάτι να τον τρώει, να του καίει τα σπλάχνα!
  • Χίλιοι άνθρωποι μέσα στο μπαρ και είναι άδειο. Κανένας. Μπαίνει ο έρωτάς σου, τότε μόνο χίλιοι ένας. Οι χίλιοι απλώς κομπάρσοι…
  • Ο ταλαντούχος άνθρωπος, ότι κι αν κάνει, το κάνει εμπνευσμένα. Και η Κόλαση να σε περιμένει μαζί του, θα είναι μια παραδεισένια Κόλαση. Ενώ από τον ατάλαντο άνθρωπο να μην περιμένεις τίποτα καλό. Και ο Παράδεισός του ανούσιος!
  • Εγώ γλίτωσα και δεν είμαι πλέον σαν κι εσάς. Και χόρτασα. Και λεφτά. Και οικογένεια κι αγάπη. Κυρίως αγάπη. Εγώ, που μέχρι πέρυσι, αν με άγγιζες ακόμα και εξ αποστάσεως, ούρλιαζα “πίσω μου σ έχω σατανά”. Εγώ χόρτασα. Ένα χειμώνα αγάπη. Μια άνοιξη ελπίδα. Κι ένα καλοκαίρι προοπτική. Ολόκληρο προοπτικές. Εγώ, η ξεγραμμένη. Χρειάστηκε να ξεγραφτώ για να μπορέσω και να συμμορφωθώ και να αγαπήσω και να αγγίξω και να ανταποδώσω και τα πάντα.
  • Σημασία δεν έχει μόνο ποιον αγαπάς, αλλά με ποιον μπορείς να είσαι ο πραγματικός εαυτός σου. Εγώ έτσι είμαι μαζί σου και ξέρω πως με μένα είσαι ο εαυτός σου και θα είμαι ο υπασπιστής σου σε κάθε πετροπόλεμο!
  • Οι άνθρωποι όταν είναι να ξεπεραστούν, ξεπερνιούνται όπως οι μόδες!

Επιμέλεια: Δάφνη Τσάρτσαρου

Διαβάστε επίσης

Close