Νιώθω πως αξίζω όταν αγαπώ και αγαπιέμαι

Νιώθω πως αξίζω όταν αγαπώ και αγαπιέμαι

Αν εκτιμάτε την αξία σας, επιλέγετε ανθρώπους που εκφράζουν την βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού σας.

Αν αμφιβάλετε για σας, επιλέγετε ανθρώπους που εκφράζουν τα παιδικά σας απωθημένα.

Αν δεν σας φοβίζει η αλήθεια σας, επιλέγετε ανθρώπους που μαζί τους γίνεστε καλύτερος άνθρωπος, νιώθετε πιο κοντά στον εαυτό σας, πιο οικεία με την αλήθεια σας.

Αν βάζετε όρια στον εαυτό σας και στο αίσθημα παντοδυναμίας σας, σέβεστε τα όρια του άλλου ανθρώπου και δημιουργείτε μαζί μια σχέση, όπου αφήνετε πίσω σας όποια δυσκολία σας σας εμποδίζει να δεσμευτείτε και να συνδεθείτε συναισθηματικά.

Αν αγαπάτε τον εαυτό σας, σχετίζεστε με ανθρώπους όπου είστε αμοιβαία εκεί ο ένας για τον άλλον και αλλάζετε για να νιώσετε και να καταλάβετε τι θέλει ο ένας από τον άλλον.

Αν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, επικοινωνείτε αυτό που θέλετε, χωρίς να περιμένετε να σας καταλάβει ο άνθρωπός σας αλλά και χωρίς να διστάζετε σε ό,τι κάνει καλύτερη και ποιοτικότερη την αγάπη μέσα και ανάμεσά σας.

Αν ενδιαφέρεστε για τον άνθρωπό σας, σταματάτε κάθε αυτοκαταστροφική συνήθεια προς τον εαυτό σας και αρχίζετε να ενδιαφέρεστε για σας, επειδή σας ενδιαφέρει να μοιραστείτε το καλύτερο κομμάτι σας μαζί του.

Αν αγαπάτε, καθησυχάζετε τους φόβους σας και δεν βλέπετε στο πρόσωπο του άλλου ανθρώπου ό,τι έχετε υποστεί από άλλους ανθρώπους. Δεν προβάλλετε τους δικούς σας φόβους, νομίζοντας ότι τους νιώθει ο άλλος άνθρωπος και όχι εσείς, αλλά και ούτε τον πιέζετε να ταυτιστεί με αυτούς τους φόβους, ώστε να σας αποδείξει ότι δεν αξίζετε να έχετε μια υγιή σχέση.

Αν σέβεστε τον εαυτό σας, δεν αποσιωπάτε ό,τι σας αρέσει στη μεταξύ σας σχέση, ούτε αντιδράτε στις αλήθειες που σας λέει ο άνθρωπός σας, θέλοντας να νιώσετε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

Αν θέλετε αληθινά τον άνθρωπό σας, δεν αποζητάτε σε εκείνον ένα γονιό αλλά έναν άνθρωπο που τον επιθυμείτε και σας επιθυμεί.

Αν εκτιμάτε την αξία σας, οι άνθρωποι με τους οποίους σχετίζεστε ενισχύουν το αίσθημα αξίας σας, όχι γιατί η οικονομική τους, κοινωνική κ.α θέση σας βοηθά σε αυτό, αλλά γιατί το μαζί που νιώθετε είναι αληθινό και ουσιαστικό. Νιώθετε πως αξίζετε όταν αγαπάτε και αγαπιέστε.

Αγγελική Μπολουδάκη – Ειδικός Ψυχικής Υγείας

Πηγή: boloudaki.gr

Διαβάστε επίσης

Close