Οι γυναίκες της ζωής σου

Οι γυναίκες της ζωής σου

Σηματοδοτούν και ορίζουν τη ζωή σου, δίχως να το καταλάβεις. Είναι κάτι σα μαγικό πνεύμα που κατοικεί εντός σου. Και η επαφή μαζί τους, ξεκινάει τόσο νωρίς.

Μόλις κοπεί ο ομφάλιος λώρος, μια γυναίκα με λευκή ποδιά σε παίρνει στην αγκαλιά της, για να σε δώσει λίγο αργότερα σε μια γυναίκα που η παρουσία της, θα επιδράσει καταλυτικά στη ζωή σου, είτε το θέλεις, είτε όχι. Δεν είναι άλλη από τη μητέρα σου που η σκιά της σε ακολουθεί από τη μέρα που γεννιέσαι ως το τέλος της ζωής σου. Είναι η πρώτη γυναίκα που σχετίζεσαι ουσιαστικά και από κει και πέρα, θα εμφανίζεται συνεχώς, διεκδικώντας το δικό της μερίδιο. Μια μάχη αγάπης και μίσους που πρέπει να την δώσεις, αν θέλεις να ελευθερωθείς.

Μετά εμφανίζεται η δασκάλα σου στο δημοτικό. Σου μαθαίνει σωστούς τρόπους και πώς να κάνεις ολοκληρωμένες προτάσεις, χρησιμοποιώντας υποκείμενο, ρήμα, αντικείμενο. Σε διαμορφώνει και εσύ από την πλευρά σου, είτε την ερωτεύεσαι, είτε την μισείς. Καμιά φορά συμβαίνουν και τα δυο, εξάλλου η διαφορά μεταξύ αυτών των δυο είναι λεπτή. Σε αυτή την ηλικία αντιμάχεσαι τα κορίτσια, χωρίς να ξέρεις το λόγο. Επιστρέφοντας από σχολικές εκδρομές τα κοροϊδεύεις και σε κοροϊδεύουν, φωνάζοντας ηλίθια συνθήματα. Μεγαλώνοντας όμως καταλαβαίνεις πόσο άδικο είχες. Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα.

Και φτάνει το σημείο που ερωτεύεσαι για πρώτη φορά. Είναι τόσο περίεργο συναίσθημα, που δε μπορείς να το εξηγήσεις. Τη σκέφτεσαι συνεχώς στα όρια της εμμονής. Ένα τυχαίο της άγγιγμα, μπορεί να σε κάνει το πιο ευτυχισμένο άνθρωπο της γης. Την κοιτάς μαγεμένος όπως ένας μπόμπιρας που χαζεύει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θέλεις να την πλησιάσεις, αλλά δε ξέρεις τον τρόπο. Αφού μαζεύεις όση δύναμη μπορείς, αποφασίζεις να κάνεις το πρώτο βήμα. Και τότε έρχεται η μεγάλη καταστροφή, που ονομάζεται απόρριψη. Η κοπέλα σου λέει ότι σε βλέπει ως φίλο και άλλα τέτοια σχετικά. Η πρώτη απόρριψη που δέχεσαι σε διαλύει πραγματικά.

Είναι η πρώτη δοκιμασία που πρέπει να περάσεις, αν θέλεις να ωριμάσεις. Αναρωτιέσαι το λόγο, και νομίζεις ότι είσαι ο μοναδικός που περνάει αυτό το μαρτύριο. Θα χρειαστεί καιρός να το ξεπεράσεις. Αν καταφέρεις όμως να το διαχειριστείς γενναία, θα κερδίσεις πολλά από αυτό. Και ένας τρόπος υπάρχει, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Να μη φοβάσαι τα συναισθήματα σου. Για τον απλούστατο λόγο πως αυτά είναι ο σπουδαιότερος θησαυρός σου. Θα θυμώσεις, θα κλάψεις, αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι του έρωτα και της ζωής. Η μεγαλύτερη ήττα που μπορεί να υποστεί κάποιος, είναι να φοβάται την έκθεση.

Ο καιρός περνάει και η λίμπιντο σου αυξάνεται ραγδαία όπως και η ακμή στο πρόσωπο σου. Έχεις απίστευτες ορμές που θέλεις κάπου να εκτονώσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα κάποια διαθέσιμη που να θέλει να μοιραστεί τις ίδιες ανησυχίες με σένα. Τότε κάποιος φίλος σου προτείνει την ιδέα του ‘’κόκκινου σπιτιού’’. Φοβάσαι και ιντριγκάρεσαι την ίδια στιγμή. Έχεις την αίσθηση πως θα ζήσεις κάτι σπουδαίο, στα όρια της κινηματογραφικής εποποιίας. Κανείς οικονομία το χαρτζιλίκι σου και αποφασίζεις να πας. Αφού αφήσεις τα λεφτά στην τσάτσα, η αγωνία σου μεγαλώνει απότομα. Έρχεται όμως να την μετριάσει η κοπέλα, που αγγίζει με τα χείλια της το φαλλό σου. Έχεις την αίσθηση πως ο παράδεισος, έχει φτιαχτεί μόνο για σένα.

Κάποια στιγμή ξεκινάς να κάνεις σχέσεις ή να προσπαθείς τουλάχιστον. Η πρώτη φορά που διαλέγεις και σε διαλέγει ένα κορίτσι, είναι μαγική. Είσαι απίστευτα αγχωμένος, αλλά βιώνεις παράλληλα την κάθε στιγμή σα τελετουργία. Μπαίνεις επίσημα στον αποκρυπτογραφείτο κόσμο των γυναικών που τίποτα δεν είναι σίγουρο. Τα αδύνατα μοιάζουν δυνατά και το αντίθετο. Το κάθε θηλυκό που περνάει από μπροστά σου σε εξιτάρει σε υπέρτατο βαθμό, που θέλεις να συνευρεθείς μαζί του ακαριαία, σα να μην υπάρχει αύριο.

Προσπαθείς παράλληλα να αποδείξεις ότι είσαι σπουδαίος εραστής που δε λυγίζει ποτέ. Στις ανδροπαρέες που συμμετέχεις όλοι αυτοθαυμάζονται για τα σωματικά τους προσόντα και τις επιδόσεις τους. Είσαι ένας από αυτούς που προσπαθεί να κάνει μεγαλύτερο ντόρο για το άτομο του. Δίνεις μάχη να είσαι πιο αναλυτικός στις περιγραφές σου, θέλοντας να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Ακούς και λες απίστευτες βλακείες που ουδείς λογικός άνθρωπος μπορεί να τις πιστέψει.

Φτάνει όμως μια στιγμή στη ζωή σου που αναρωτιέσαι τι έχεις αφήσει πίσω και με πόσες γυναίκες συνδέθηκες ουσιαστικά. Η στιγμή επέρχεται συνήθως μετά από κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία η ένα σκληρό χωρισμό. Τότε αναδύονται όλες οι αλήθειες που έκρυβες επιδέξια από τον εαυτό σου. Τι ήταν για σένα οι γυναίκες και πόσο σε έχουν διαμορφώσει ουσιαστικά; Καταλαβαίνεις πως οι γυναίκες δεν είναι μετάλλια για το τζάκι, που έχουν στόχο να καλύψουν την αντρική σου ματαιοδοξία. Είναι κάτι βαθύ που σου προσφέρει ένα ουσιώδες νόημα στη ζωή σου. Κάθε αληθινό άγγιγμα που δέχεσαι, μοιάζει με το νέκταρ της αθανασίας.

Πολλά βράδια που δυσκολεύομαι να κοιμηθώ, συλλογίζομαι τις γυναίκες που άφησα ανικανοποίητες, μη μπορώντας τα σώματα μας, να αποκτήσουν την ίδια θερμοκρασία. Αυτές οι εμπειρίες νόμιζα παλιά πως είναι η καταδίκη μου. Μεγαλώνοντας όμως συνειδητοποιώ πως είναι η ευεργεσία μου. Αν ένας άντρας δε βιώσει την απόλυτη αίσθηση της ήττας, να θέλεις, να γίνεις ένα και να μη μπορείς, τότε μόνο θα καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι το μαζί. Αν αντιληφθείς αυτό στον υπέρτατο βαθμό, όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Και κάτι τελευταίο. Μικρότερος ήθελα συνεχώς να αποδεικνύω. Τώρα θέλω μόνο να μοιράζομαι. Ζωή που δε μοιράζεται, είναι ζωή κλεμμένη. Καλή τύχη σε όλους.

Του Αγγελή Γιάννη

Πηγή: word.youropia.gr

Διαβάστε επίσης

Close