Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι αυτοί που βαριούνται συχνά!

Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι αυτοί που βαριούνται συχνά!

Νιώθεις πολύ συχνά να βαριέσαι; Η πλήξη είναι ένα από τα αισθήματα που σε «επισκέπτονται» όλο και περισσότερο; Δεν είναι και πολύ ευχάριστο αυτό αλλά τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι αρκετά κολακευτικά. Διότι όπως υποστηρίζουν διάφορες έρευνες, είναι οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι που νιώθουν πολύ συχνά να βαριούνται!

Σύμφωνα με πολλούς ψυχολόγους, η πλήξη φανερώνει μια αγωνία να βρεθεί το νόημα της ζωής. Αυτό σημαίνει πως κάποιος που πλήττει σπανίως είναι ικανοποιημένος με τη ζωή του και αποζητά πάντα την βελτίωσή της.  Τα χρήματα και τα υλικά αγαθά δεν φαίνεται να τον γεμίζουν και βρίσκεται διαρκώς σε μια προσπάθεια να βρει νέα πράγματα. Αυτό φυσικά δεν ισχύει για τους άπληστους ανθρώπους που τα λεφτά τους γεμίζουν. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι χαζοί. Απλά η λέξη που τους αντιστοιχεί είναι «πονηριά» και όχι «ευφυΐα».

Η δημιουργικότητα και η οξύνοια είναι στοιχεία που λείπουν από όσους διψάνε για δύναμη, θέσεις εξουσίας και μεγαλύτερο κύρος. Πρόκειται φυσικά για ανθρώπους βαρετούς, χωρίς καλό γούστο, χωρίς δίψα για ζωή. Και όμως είναι και εκείνοι που δεν βαριούνται ποτέ. Πάντα ασχολούνται με το να κερδίσουν δύναμη, επιρροή και εξουσία και είναι απασχολημένοι με αυτό.

Οι ευφυείς άνθρωποι από την άλλη δεν βρίσκουν κανένα νόημα στη δύναμη, στο κύρος και στο χρήμα και αναπόφευκτα νιώθουν πλήξη. Καταλαβαίνοντας πόσο μάταια είναι όλα αυτά, νιώθουν ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα στη ζωής από την βαρεμάρα. Αν λοιπόν νιώθεις πολύ συχνά πλήξη, να ξέρεις πως αυτό είναι σύμπτωμα ανώτερης ευφυΐας. Είναι η πλήξη σου άλλωστε που σε ωθεί στο να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να διευρύνεις τους ορίζοντες σου. Που σε κάνει να μην επαναπαύεσαι. Διαφορετικά, θα κυνηγούσες απλά τα λεφτά και τη δόξα και θα «καθόσουν» πάνω σε αυτές τις επίπλαστες αξίες.

Διαβάστε επίσης

Close