Σας εύχομαι...

Σας εύχομαι…

Σας εύχομαι να γνωρίσετε τι θέλετε να κάνετε. Και να το κάνετε καλά!
Σας εύχομαι να δίνετε στον εαυτό σας όπως και να δίνεστε με τον τρόπο που επιθυμείτε για να είστε καλά.

Να δέχεστε. Ό,τι έχει αλήθεια, ότι σας ανοίγει στον εαυτό σας και στον κόσμο. Να μην ζητάτε αλλά να δέχεστε αυτά που σας κάνουν να ωριμάσετε.
Να τολμάτε να επιλέγετε στη ζωή σας γνωρίζοντας ότι δεν μας ταιριάζουν όλοι και όλα. Και αυτό δεν είναι κακό για σας ούτε για τους άλλους. Είναι καλό!
Να δεσμεύεστε γιατί από την δέσμευση με ό,τι σας ενδιαφέρει ενδυναμώνεστε. Όπως και να αποδεσμεύεστε όταν χρειάζεται. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία είναι προϋπόθεση της δέσμευσης.

Σας εύχομαι να αγαπήσετε το φώς σας όσο και το μυστήριο της σκιάς σας. Το να πιστεύετε μοναχά στην καλοσύνη σας είναι ουτοπία και παντοδυναμία. Όταν συμφιλιωνόμαστε με τη σκιά μας και τη σεβόμαστε για αυτό που είναι, την καθοδηγούμε σε υγιείς μορφές έκφρασης.
Σας εύχομαι να εμπιστεύεστε τη σοφία της ζωής, η οποία τόσο γενναιόδωρα μας δίνει ό,τι χρειαζόμαστε. Όχι ό,τι θέλουμε αλλά ό,τι χρειαζόμαστε για να μάθουμε τι επιθυμούμε στη ζωή μας. Όταν εμπιστευόμαστε τη σοφία της ζωής, ερμηνεύουμε τα μηνύματά της, νιώθοντας ευγνωμοσύνη για τα δώρα της.

Σας εύχομαι να μην είσαστε μόνο μητέρα ή πατέρας, σύντροφος, εργαζόμενος, κ.α, αλλά Άνθρωπος που ορίζει τον εαυτό του με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Σας εύχομαι να καλωσορίζετε τις ευχάριστες στιγμές το ίδιο με τις δυσάρεστες. Κάθε τι ευχάριστο όπως και καθετί δυσάρεστο περνά, εκείνο που μένει είναι το πως έχουμε αξιοποιήσει το καθετί με το πιο σοφό τρόπο για τον καθένα μας.

Σας εύχομαι να εκτιμήσετε το πόσο σημαντική -ός είστε για αυτό ακριβώς που είστε. Για τα όμορφα όπως και για τα λιγότερο όμορφα κομμάτια του εαυτού σας που όλα αυτά σας κάνουν μοναδική -ό.
Σας εύχομαι να νιώσετε περήφανη -ος για την ευαλωτότητά σας, για την αδυναμία σας, για τις ελλείψεις σας, γιατί, χάρη σε αυτά, δημιουργείται χώρος ώστε να είναι ανοιχτή η καρδιά σας στον πραγματικό παλμό της ζωής.

Σας εύχομαι να έχετε το πάθος για δημιουργία και να μην εξαρτάστε από το πάθος που καταστρέφει.
Σας εύχομαι να είσαστε δεκτικοί στις εμπειρίες της ζωής. Κάθε εμπειρία αποτελεί είτε δώρο, είτε μάθημα, είτε μας καθρεφτίζει δικές μας συμπεριφορές που χρειάζεται να αλλάξουμε ή μας φανερώνει δικές μας εικόνες για τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, που νομίζαμε πως είναι δικές μας ενώ δεν είναι. Είναι πολύτιμες οι εμπειρίες όπως πολύτιμη είναι και η ευθύνη μας να αξιοποιήσουμε τα μαθήματα μας από αυτές.

Σας εύχομαι να είστε ταπεινή -ός αλλά όχι μέτρια -ος. Κάθε άνθρωπος έχει κάτι μεγάλο μέσα του, που όταν το καλλιεργεί τιμώντας το όπως του αξίζει, αφενός νιώθει καλά ο ίδιος, αφετέρου μοιράζεται, συνδέεται, επικοινωνεί χάρη σε αυτό.
Σας εύχομαι να είστε καλά όπως αγαπάτε κι αν δεν είστε καλά, πάλι να νιώθετε αγαπημένοι, γιατί με κάποιο τρόπο είμαστε όλοι συνδεδεμένοι.

Ευχαριστώ!
Αγγελική Μπολουδάκη, Ειδικός ψυχικής υγείας, Ψυχοθεραπεία – Συμβουλευτική

Πηγή: boloudaki.gr

Διαβάστε επίσης

Close