Artist: Mona Kuhn

Το αγόρι που εξαφανίστηκε

Αν νομίζατε ότι οι σχέσεις καταλήγουν είτε σε γάμο είτε σε χωρισμό νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσετε, καθώς υπάρχει και τρίτη υποψήφια οδός!

 

Οι μύθοι ως γνωστόν υπάρχουν για να καταρρίπτονται και ένας εξ αυτών είναι ότι μια σχέση μπορεί να ακολουθήσει μόνο δυο δρόμους, αυτόν του γάμου ή αυτόν του χωρισμού. Τα δεδομένα έχει αλλάξει η ύπαρξη και ενός τρίτου που αχνοφαίνεται… Και φυσικά δεν πρόκειται για μια νέα μόδα.

Η τρίτη οδός έχει τις απαρχές της στο πολύ μακρινό παρελθόν, όταν ο «μάγκας» έστριβεν δια του αρραβώνος, άκμασε ιδιαιτέρως όσο περνούσαν τα χρόνια με τους τύπους που έβγαιναν για «τσιγάρα», για να τελειοποιηθεί στα δικά μας τα χρόνια με αυτούς που απλώς… εξαφανίζονται!

Το φαινόμενο «άνδρες που εξαφανίζονται» έχει κάνει τους παλιούς να δείχνουν «γατάκια», ενώ είναι τόσο συχνό που τείνει να ξεπεράσει με μαθηματική ακρίβεια τα ποσοστά των γάμων και των χωρισμών μαζί! Γιατί (δυστυχώς) οι περισσότερες αν όχι όλες οι γυναίκες έχουμε καταγεγραμμένο  στο παρελθόν μας τουλάχιστον ένα τέτοιο περιστατικό…

Και ιδού η «γυμνή αλήθεια». Γνωρίζουμε έναν άνδρα, του αρέσουμε μας αρέσει και περνάμε καλά για περίπου έναν με δυο μήνες (έλα που θέλετε και παραπάνω καταπιεστικά θηλυκά όντα!!!). Μετά από αυτό το «μεγάλο» χρονικό διάστημα ο «κύριος» ως γνήσιο αρσενικό (έτσι θεωρεί τον εαυτό του) συνειδητοποιεί ότι έκανε την υπέρβαση του εαυτού του, ότι δεν τον καλύπτει άλλο αυτή η μονογαμική και συνάμα καταπιεστική σχέση (το παιδί είναι γεννημένο party animal τι να κάνουμε) και αποφασίζει μόνος του πως πρέπει να δώσει ένα τέλος, ώστε να επιστρέψει στις παλιές «καλές» συνήθειες από τις οποίες εσύ, κακούργα γυνή, τον «τράβηξες» παρά τη θέληση του!

Κάπως έτσι λοιπόν τακτοποιεί τις σκέψεις του, ετοιμάζει το έδαφος δηλαδή γνωστούς και φίλους και οργανώνει το πάρτυ της «απελευθέρωσής» του με μπόλικο αλκοόλ και χορεύοντας σαν το ερίφιο κάθε φορά που ακούει κάποιο λαϊκό άσμα που περιλαμβάνει τις λέξεις και φράσεις «χώρισα», «ελεύθερος», «πάμε για άλλα», «λόγο δεν θα δίνω» κλπ, ξεχνώντας ωστόσο μια λεπτομέρεια, σημαντική για εμάς αλλά από ότι φαίνεται εντελώς ασήμαντη για αυτόν,  που δεν είναι άλλη από το να μας ενημερώσει…

Όχι δεν κάνουμε πλάκα. Ο τύπος με την εξελιγμένη μέθοδο της εξαφάνισης απλώς δεν σου λέει τίποτα, σε αφήνει να καταλάβεις μόνη σου ότι τελειώσατε, αφού ξαφνικά σταματά να σου τηλεφωνεί, δεν απαντά στις κλήσεις σου (δεν ακυρώνει καν την κλήση, το αφήνει να χτυπάει), ενώ τα μόνο μηνύματα που υπάρχουν στην πάλαι ποτέ συνομιλία σας είναι τα γεμάτα απόγνωση και ερωτηματικά δικά σου! Κοινώς δεν σε χώρισε ποτέ και τυπικά αν το καλοσκεφτείς είστε ακόμα μαζί (εδώ γελάμε όλες μαζί κορίτσια μέχρι δακρύων!).

Φυσικά και αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι τέτοιο είναι σοκαριστικό στην αρχή, ενώ δεν είναι λίγες οι κοπέλες που το παίρνουν και κατάκαρδα.

Μας ενοχλεί όλες και είναι λογικό, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, κάποιες το ξεπερνάν γρήγορα και κάποιες άλλες πιο αργά, παρόλα αυτά όλες φάγαμε επική ήττα όταν συνέβη και περάσαμε πολλά βράδια βλέποντας Νικολούλη (η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία βλέπεις…).

Και φυσικά το θέμα του αγνοούμενου ήταν κεντρικό στις ατέλειωτες συζητήσεις με τις φίλες μας, προσπαθώντας να κωδικοποιήσουμε συμπεριφορές, νεύματα ακόμα και τον βήχα του στην τελευταία μας συνάντηση, ώστε να καταλήξουμε σε μια λογική απάντηση στο γιατί έφυγε έτσι!

Η οποία απάντηση τελικά είναι τόσο μα τόσο απλή. Έξαφανίστηκε γιατί ο χωρισμός θέλει κότσια σε αντίθεση με την αδιαφορία που δεν απαιτεί κόπο.

Βλέπεις ο χωρισμός θέλει  και συζήτηση άρα και επιχειρήματα κάτι που κάτι τέτοια αγοράκια νομίζουν ότι τα έχουν, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται απλώς για λέξεις που έχουν δει γραμμένες κάπου. Άλλωστε οι κότες δεν μιλούν, μόνο κράζουν…

Για όσες το έχετε ζήσει και αναρωτιέστε αν υπάρχει «φως στο τούνελ», σταματήστε να ρωτάτε και καταλάβετε ότι αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν και δεν γίνονται εύκολα αντιληπτοί δυστυχώς. Γελάστε γιατί αυτό τους αξίζει και εκτιμήστε αυτούς που σας κοιτάζουν στα μάτια ακόμα και όταν δεν λένε αυτό θα θέλατε να ακούσετε!

Όσο για τις πρωτάρες, σταματήστε να αναρωτιέστε αν θα εμφανιστεί (πιο πιθανό είναι να επιστρέψει αυτός με τα τσιγάρα…). Αντί αυτού αγοράστε ένα αντρικό παντελόνι από τη λαϊκή (μην ξοδευτείτε κιόλας!), ταχυδρομήστε το και όποιος κατάλαβε κατάλαβε…

 

Γράφει η η Ζέτα Κατσίκα

Πηγή: mix-this.blogspot.gr

 

Thessaloniki Arts and Culture 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close