Τσαρλς Ντίκενς | 8 αλήθειες από τον Άγγλο μυθιστοριογράφο

Τσαρλς Ντίκενς | 8 αλήθειες από τον Άγγλο μυθιστοριογράφο

Ο Κάρολος Ντίκενς (Τσαρλς Ντίκενς) ήταν Άγγλος μυθιστοριογράφος. Γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1812, στο Πόρτσμουθ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Κάρολος Ντίκενς υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους Άγγλους μυθιστοριογράφους και κριτικούς της κοινωνίας. Επινόησε ορισμένους από τους γνωστότερους διεθνώς φανταστικούς χαρακτήρες και θεωρείται από πολλούς ως ο σπουδαιότερος συγγραφέας της Βικτωριανής Εποχής. Ο “Όλιβερ Τουίστ”, οι “Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες”, οι “Μεγάλες Προσδοκίες” και ο “Ντέιβιντ Κόπερφιλντ” είναι μερικά από τα πιο διάσημα και διεθνώς αναγνωρισμένα έργα του. Ο Ντίκενς πέθανε στις 9 Ιουνίου του 1870 στο Γκατζ Χιλ Πλέις.

 

Τσαρλς Ντίκενς | 8 αλήθειες από τον Άγγλο μυθιστοριογράφο

 

* Το κλάμα καθαρίζει τα μάτια, τους πνεύμονες, την όραση, καθαρίζει την όψη, κατευνάζει το θυμό —γι’ αυτό να κλαίτε συχνά.

* Την αγάπησα ενάντια στη λογική, ενάντια στη βεβαιότητα, ενάντια στην ηρεμία, ενάντια στην ελπίδα, ενάντια στην ευτυχία.

*Να έχεις μια καρδιά που ποτέ δεν σκληραίνει, έναν χαρακτήρα που ποτέ δεν κουράζει, ένα άγγιγμα που ποτέ δεν πονά.

*Δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε για τα δάκρυά μας.

*Έχω υποφέρει, και αυτό με έχει κάνει πιο δυνατό από κάθε άλλο μάθημα. Έχω λυγίσει και έχω σπάσει παίρνοντας –ελπίζω– ένα καλύτερο σχήμα.

*Το αν θα είμαι τελικά ο πρωταγωνιστής της δικής μου ζωής ή αν αυτήν τη θέση θα την καταλάβει κάποιος άλλος, θα φανεί στις επόμενες σελίδες.

*Στο ένα της μάτι έλαμπε η αφοσίωση. Στο άλλο ο υπολογισμός.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close