9+1 γρήγορες φράσεις που σου καθορίζουν τη ζωή

9+1 γρήγορες φράσεις που σου καθορίζουν τη ζωή

Περιεκτικές και αποκαλυπτικές.

1. Κύριε, αμάρτησα ενώπιον σου: ονειρεύτηκα πολύ. Έτσι ξέχασα να ζήσω.
Τάσος Λειβαδίτης

2. Αν ξαναρχόμουν στον κόσμο θα ερχόμουν μόνο για να κάνω έρωτα και να φύγω. Και για το μόνο που θα λυπηθώ όταν θα φύγω, θα ‘ναι για τον έρωτα που θα χάσω, για τα πρόσωπα που δεν θα γνωρίσω. Όλα τα άλλα είναι αστεία.
Μάνος Χατζιδάκις

3. Παράξενη, αξέχαστη στιγμή: είχε ξεχάσει το εγώ της, είχε χάσει το εγώ της, και είχε απελευθερωθεί από αυτό. Και εκεί υπήρχε η ευτυχία
Μίλαν Κούντερα

4. Σ` εκείνη την ηλικία παντρεύεται κανείς, κάνει το πρώτο του παιδί, διαλέγει το επάγγελμά του. Κάποια μέρα θα μάθει και θα καταλάβει πολλά, θα είναι όμως πολύ αργά γιατί η ζωή ολόκληρη θα έχει αποφασιστεί μια εποχή που δεν ήξερε τίποτα…
Oscar Wilde

5. Ο άνθρωπος αγαπά και σέβεται τον άλλο όσο δεν τον ξέρει καλά για να τον κρίνει, και η επιθυμία του είναι το αποτελέσμα ατελούς γνώσης.
Τόμας Μαν

6. Το πιο ισχυρό σύμπτωμα της αγάπης είναι η φροντίδα που κάποιες φορές γίνεται ανυπόφορη.
Victor Hugo

7. Αφήστε σας παρακαλώ το μέλλον να συνεχίσει να κοιμάται, όπως οφείλει. Γιατί αν κάποιος το ξυπνήσει πριν την ώρα του, τότε θα αποκοιμηθεί το παρόν του.
Φραντς Κάφκα

8. Ο έρωτας δεν εκδηλώνεται με την επιθυμία να κάνεις έρωτα (αυτή η επιθυμία ταιριάζει σε αναρίθμητο πλήθος γυναικών) αλλά με την επιθυμία του μοιρασμένου ύπνου (αυτή η επιθυμία δεν αφορά παρά μια και μόνο γυναίκα)
Μίλαν Κούντερα

9. Δεν μπορεί κανείς ποτέ να ξέρει αυτό που πρέπει να θέλει, γιατί έχουμε μόνο μια ζωή και δεν μπορούμε ούτε να την συγκρίνουμε με προηγούμενες ζωές, ούτε να την επανορθώσουμε σε ζωές επερχόμενες.
Μίλαν Κούντερα

9+1. Δεν σχεδιάζω ρούχα. Σχεδιάζω όνειρα.
Άγνωστος

***Ρίξε πάνω σου,
πρόχειρη εσάρπα,
τη λήθη.
Φυσάει απόψε,
περασμένους έρωτες.

Από την ποιητική συλλογή “Φυσάει απόψε περασμένους έρωτες” Eλένη Μαυρογονάτου

Διαβάστε επίσης

Close