Έρνεστ Χέμινγουεϊ: 10 φράσεις με αξία

Έρνεστ Χέμινγουεϊ: 10 φράσεις με αξία

1. Σε ό,τι αφορά την ηθική, γνωρίζω μόνο ένα πράμα: είναι ηθικό εκείνο ύστερα από το οποίο νοιώθεις τον εαυτό σου καλύτερα και είναι ανήθικο, αν νοιώθεις χειρότερα.

2. Κάθε άνδρας πεθαίνει με τον ίδιο τρόπο. Είναι οι λεπτομέρειες από το πώς έζησε κι από το πώς πέθανε που διαχωρίζουν τον έναν άνδρα από τον άλλο.

3. Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις αν εμπιστεύεσαι κάποιον είναι να τον εμπιστευτείς πραγματικά.

4. Ποτέ μην αποθαρρύνεστε. Είναι το μυστικό της επιτυχίας μου. Δεν έχω πτοηθεί ποτέ. Ποτέ μην δείχνετε αποθαρρυμένοι μπροστά σε άλλους.

5. Ποτέ μην κρίνετε έναν άνθρωπο από τους φίλους. Να θυμάστε, ότι οι φίλοι του Ιούδα ήταν άψογοι.

6. Ένας έξυπνος άνθρωπος είναι υποχρεωμένος μερικές φορές να μεθάει και να περνάει χρόνο με την ηλιθιότητα του.

7. O κόσμος διαλύει τους πάντες, τους σπάει σε κομμάτια και μετά, κάποιοι γίνονται πιο δυνατοί ακριβώς στα σημεία που έχουν σπάσει.

8. Τι σημαίνει να είσαι ανώτερος από τον διπλανό σου, από μόνο του δεν έχει τίποτα το άριστο, τίποτα το ευγενές. Η πραγματική αριστεία είναι να είμαστε ανώτεροι από εκείνον τον εαυτό που αφήσαμε πίσω μας.

9. Εκτός από την αυτοκτονία, δεν υπάρχει χειρότερη μοναξιά στον θάνατο από τον άνδρα που έζησε μια ζωή με μια γυναίκα την οποία είδε να πεθαίνει. Εάν δύο άνθρωποι αγαπούν ο ένας τον άλλον το τέλος τους δεν θα είναι ευτυχισμένο.

10. Ο κόσμος είναι ένα τέλειο μέρος για το οποίο αξίζει να παλέψεις και μισώ το ότι θα πρέπει να τον αφήσω κάποια στιγμή.

Διαβάστε επίσης

Close