Ιωάννα Γκανέτσα: «Θείο Δώρο», το νέο της βιβλίο

Ιωάννα Γκανέτσα: «Θείο Δώρο», το νέο της βιβλίο

Υπάρχει πάντα χρόνος για μια δεύτερη ευκαιρία;

Το βιβλιοπωλείο Το Σπίτι του Βιβλίου-BooKafe και οι Εκδόσεις BELL σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ιωάννας Γκανέτσα, Θείο Δώρο, το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στις 19:00, στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Θ. Σοφούλη 36, Θεσσαλονίκη)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ευδοκία Παυλίδου, ποιήτρια, Σόνια Σαουλίδου, συγγραφέας-δημοσιογράφος και Κική Τσιλιγγερίδου, δημοσιογράφος-συγγραφέας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης καλλιτέχνες παρουσιάζουν δικά του έργα ζωγραφικής.

Πάντοτε υπήρχαν φθηνοί έρωτες, μικροί έρωτες, λίγοι έρωτες.
Και για κάθε οκά από αυτούς υπήρχε ένας δυνατός, που έμενε στην ιστορία,
κι άλλος ένας που δεν τον μάθαινε σχεδόν ποτέ κανείς.

Ιωάννα Γκανέτσα: «Θείο Δώρο», το νέο της βιβλίο

Τότε
Ο νεαρός ζωγράφος Θοδωρής Μελλιδόνης βρίσκει τον μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο της ποιήτριας Ιβάνας Λεοντάρη. Στην κορύφωση της σχέση τους, όμως, την αφήνει να φύγει στο εξωτερικό προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της. Και χάνει τα ίχνη της…

Τώρα
Ογδόντα πέντε χρόνων πια, αναγνωρισμένος ζωγράφος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Μελλιδόνης ψάχνει να βρει την Ιβάνα, καθώς νιώθει ότι ο χρόνος του σιγά σιγά τελειώνει.

Ο Τζανής, συγγραφέας που ερευνά τη σχέση της τέχνης με τον έρωτα, γνωρίζει τον μεγάλο ζωγράφο. Μεταξύ τους αναπτύσσεται οικειότητα και ένα δέσιμο που θα οδηγήσει τον Τζανή στην αναζήτηση της Ιβάνας για χάρη του Μελλιδόνη, χωρίς να του αποκαλύψει τίποτα. Σύντομα ο Τζανής, ο οποίος έχει μια περίπλοκη σχέση με την Ντορέττα, την ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου-γκαλερί της Αθήνας, θα συνειδητοποιήσει πως όσο σπάνια ταιριάζουν οι μέρες των ανθρώπων και οι στιγμές που έρχονται, τόσο πιο σπάνια ταιριάζουν οι έρωτες.

Ένα μυθιστόρημα για τη στιγμή που πέρασε. Και για την πιθανότητα να μην έρθει ποτέ ξανά.

Ιωάννα Γκανέτσα: «Θείο Δώρο», το νέο της βιβλίοΣυγγραφέας: Ιωάννα Γκανέτσα
Σειρά: Μυθιστόρημα
Εκδότης: Εκδόσεις BELL
ISBN: 978 960 620 920 8
Τιμή: 15.50€
Σελίδες: 296

Ιωάννα Γκανέτσα
Γεννήθηκα καταχείμωνο του ΄81, στη Λάρισα, μα στην καρδιά μου είναι πάντα καλοκαίρι. Είπαν από νωρίς οι δάσκαλοι στη μάνα μου πως έγραφα καλά, μα δεν φαντάστηκε πως είχε σημασία και μου το ΄κρυψε Τι το θες! Εκεί γύριζα πάντα, γύρω από τις λέξεις και τις σκέψεις μου. Τις έκοβα και τις έραβα, να γίνονται συναισθήματα που κατάσαρκα φορούν οι άνθρωποι. “Ο έρωτας δε θέλει τίτλο” δήλωσα με το πρώτο μου βιβλίου κι επιμένω να μη ζω για τους τίτλους. Μήτε συγγραφέας, μήτε ποιήτρια. Μια εραστής της τέχνης κι όπου με βγάλει.

 

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close