Μια φορά κι έναν καιρό ήταν, μεταγλωττισμένη παιδική σειρά

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν, μεταγλωττισμένη παιδική σειρά

Από τις πιο ενδιαφέρουσες και ποιοτικές παιδικές εκπομπές κινουμένων σχεδίων ήταν το “μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος”.

Η γνωστή, συμπαθέστατη φιγούρα του “σοφού” δάσκαλου, με τα άσπρα, μακριά μαλλιά-γενιάδα που κάλυπταν σχεδόν και τις γάμπες του ήταν ο αφηγητής που μας ταξίδευε στις διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Με μια μικρή παραλλαγή στον τίτλο, το “μια φορά κι έναν καιρό ήταν… η επιστήμη”, μας φέρνει πιο κοντά στις εφευρέσεις και τις ανακαλύψεις που άλλαξαν τον κόσμο και που ξαναζωντανεύουν και πρωταγωνιστούν στη μοναδική σειρά κινουμένων σχεδίων μεταγλωττισμένη και στα ελληνικά.

Ο ίδιος πρωταγωνιστής, περιτριγυρισμένος πάντοτε από μια χαρούμενη ομάδα παιδιών, ο Δάσκαλος γνωρίζει πώς να ξυπνά την περιέργεια όλων, μικρών και μεγάλων για τις μεγάλες εφευρέσεις και ανακαλύψεις της ιστορίας της ανθρωπότητας, σπουδαίων προσωπικοτήτων όπως ο Αρχιμήδης, ο Γαλιλαίος, ο Νεύτων, ο Φραγκλίνος, ο Παστέρ, ο Αϊνστάιν και πολλοί άλλοι.

Από την αρχαία Κίνα έως τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη, από την εφεύρεση του τροχού έως την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού και της ραδιενέργειας…

Η σειρά ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και μάλλον δικαιολογημένα! Δείτε τη!

Thessaloniki Arts and Culture,

Διαβάστε επίσης

Close