Διακοπές στην Ερέτρια του 1966!

Διακοπές στην Ερέτρια του 1966!

Βρισκόμαστε στην Ερέτρια, παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας, νοτιο-ανατολικά της Χαλκίδας.

Το φιλμ ανοίγει με το πάρκινγκ του ξενοδοχείου όπου ο κινηματογραφιστής και η παρέα του βρίσκονται. Βλέπουμε τον εξωτερικό χώρο του και την παραλία που είναι ακριβώς μπροστά. Υπάρχει αρκετός κόσμος και μια τσιμεντένια προβλήτα. Άλλοι κολυμπάνε άλλοι λιάζονται και άλλοι στέκονται στην προβλήτα απολαμβάνοντας τον ήλιο.

Ο κινηματογραφιστής μάς δείχνει την κίνηση στην παραλία, έναν άνδρα που αστειεύεται στον φακό και ένα πολύχρωμο τόπι θαλάσσης. Μεταφερόμαστε στην καφετέρια του ξενοδοχείου όπου η παρέα απολαμβάνει τον καφέ της και ξανά πλάνα από την παραλία, μιας βάρκας με τέσσερις άντρες ενώ ο ένας κάνει κουπί.

Στη συνέχεια, η παρέα έχει κάτσει σ’ ένα εστιατόριο να απολαύσει το γεύμα της ενώ τα παιδάκια χαζεύουν τη θάλασσα ή παίζουν. Πίσω στην παραλία με εμφανώς λιγότερο κόσμο, μια γυναίκα πλέει μέσα σ’ ένα φουσκωτό βαρκάκι-παιχνίδι.

Αλλάζουμε εικόνα και έχουμε πλάνα από το λιμάνι. Στο ferry boat, ένα Austin και ένα Simca επιβιβάζονται, ενώ αρκετά φέρι είναι εν αναμονή. Η ελληνική σημαία ανεμίζει και βλέπουμε το τοπίο όσο το φέρι στρίβει για να βγει απ’ το λιμάνι με βαρκούλες τριγύρω, καθώς και τους άντρες της παρέας να αστειεύονται, απολαμβάνοντας τη θέα.

Ο φακός μας δείχνει εικόνες μέσα το φέρι. Τη διαδρομή του, την παρέα του κινηματογραφιστή, τους υπόλοιπους επιβάτες, καθώς και το καράβι «POLYXENI» που περνάει ακριβώς δίπλα με αντίθετο προορισμό. Το φιλμ κλείνει με τη άφιξη του φέρι στο λιμάνι Ωρωπού και την αποβίβαση πεζών και αυτοκινήτων.

Δείτε το μοναδικό βίντεο!

Δημιουργός / Συλλογέας: Χατζηδάκης Γιώργος, Aylon Film Archives

Διαβάστε επίσης

Close