Βόλτα στην Αθήνα του 1973

Βόλτα στην Αθήνα του 1973

Βρισκόμαστε στο κέντρο της Αθήνας.

Το φιλμ ανοίγει με θέα την Ακρόπολη απ’ το μέρος που βρίσκεται ο κινηματογραφιστής. Βλέπουμε το Ναό της Αθηνάς Νίκης ή (όπως ονομάστηκε επί ρωμαϊκής εποχής) Ναός της Απτέρου Νίκης, έναν μικρό αμφιπρόστυλο ιωνικό ναό στην Ακρόπολη των Αθηνών και με ένα κοντινό και πανοραμικό πλάνο βλέπουμε όλη την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και την περιοχή του Θεάτρου του Διονύσου.

Έπειτα, ο φακός μας δείχνει τον λόφο Φιλοπάππου με το μνημείο στην κορυφή του να ξεχωρίζει και καθώς ανοίγει το πλάνο τα σπίτια και τα κτίσματα εκείνης της εποχής που υπήρχαν στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κινηματογραφιστής συνεχίζει με πανοραμικές απόψεις και επιστρέφει στην Ακρόπολη και το Θέατρο του Διονύσου. Ένα ακόμα πανοραμικό πλάνο με τον Λυκαβηττό να ξεχωρίζει και την κάμερα να εστιάζει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, γνωστό και ως Καλλιμάρμαρο.

Το φιλμ κλείνει με απόψεις όλης της Αθήνας και τον φακό να στέκεται στην οδό Θρασύλλου με αυτοκίνητα και σπίτια εκείνης της εποχής, όπου ξεχωρίζει τη ταβέρνα «Ο Βάκχος».

από την Aylon Film Archives

Διαβάστε επίσης

Close