7 λόγοι για να πάμε Άνδρο αυτό το καλοκαίρι! από την Κατερίνα Ψωμαδέλη

7 λόγοι για να πάμε Άνδρο αυτό το καλοκαίρι! από την Κατερίνα Ψωμαδέλη

Μέσα Μαΐου, ο καιρός έχει φτιάξει για τα καλά, η Άνοιξη τελειώνει!

Και είναι απολύτως φυσικό, το μυαλό να ονειρεύεται θάλασσες, νησιά και κοντίνες αποδράσεις από τη πόλη. Έχουμε λοιπόν αρκετούς λόγους να ψηφίζουμε Άνδρο, αυτό το πανέμορφο νησί – κόσμημα στις κυκλάδες.

1. Ίσως ο πιο βασικός και βολικός λόγους ειναι ότι απέχει μόλις δυο ώρες απο το λιμάνι της Ραφήνας. Οπότε μέχρι να διβάσεις κάτι ή να χαζέψεις μέσα στο καράβι, φτάνεις Άνδρο και δε το έχεις καταλάβει!

2. Το νησί ενδείκνυται για τη πεζοπορία του, σε κάνει θες να το περπατήσεις με τόση υπέροχη ομορφιά γύρω σου! Πάρε σίγουρα μαζί σου φλατ παπούτσια και go..!

3. Τόση υπέροχη, μοναδική αρχιτεκτονική ομορφιά! Για μένα ειναι ένας ξεχωριστός λόγος απο μόνος του αυτός. Να πίνεις τον καφέ σου και να χάνεσαι στην απεραντοσύνη και στο μπλέ της Άνδρου. Τι ευλογία! Η καλύτερη θεραπεία για το μάτι.

4. Οι καταπληκτικές της παραλίες. Έχει πάρα πολλές, αναλόγως με το πόσες μέρες θα κάτσεις, από ότι καταλαβαίνεις, ίσως να μη μπορέσεις να ανακαλύψεις το νησί σε ένα τριήμερο. Από τις πιο ωραίες είναι ο Ζόρκος, τα Αχλα και η Χρυσσή Άμμος.

5. Εννοείται όμως, αξίζει έστω και για ένα σαββατοκύριακο. Θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου και θα το χαρείς σίγουρα. Μη το σκέφτεσαι, οργανωσέ το!

6. Άλλη μια κατηγορία ειναι το φαγητό. Ω ναι! Αν το λατρεύεις όπως και εγώ, έχεις ακόμα ένα σοβαρό λόγο να κανονίσεις την επόμενη εκδρομή σου στην Άνδρο. Θα φας καλά. Έχει εξαιρετική κουζίνα και παραδοσιακά εδέσματα.

7. Το νησί επίσης, έχει παρά πολλά πανέμορφα χωριουδάκια που είναι ωραία να δεις, με το πιο κοντινό τις Στενιές. Μια ανάσα απο τη χώρα, δεσπόζουν οι Στενιές, που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις με τα γλαφυρά εφοπλιστικά σπίτια να κυριαρχούν στο χωριό.

Η ιστορία του νησιού αλλά και η κουλτούρα των κατοίκων δίνουν στην Άνδρο ένα ξεχωριστό, κοσμοπολίτικο χρώμα που αντανακλάται σε όλες τις μορφές τέχνης που πλημμυρίζουν το νησί.

Το όμορφο και λειτουργικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το διεθνώς γνωστό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ναυτικό Μουσείο, το Μουσείο Παραδοσιακών Τεχνών και Βυζαντινών Εικόνων, που στεγάζεται στο παλιό παγοποιείο είναι οι βασικές κοιτίδες τέχνης και πολιτισμού στην Άνδρο, και σημεία αναφοράς για ολόκληρη την Ελλάδα.

Όλα αυτά, σε συνδιασμό με τη νησιώτικη φιλοξενία δημιουργούν μια υπέροχη εμπειρία.

Ανυπομονούμε για το καλοκαίρι!

 

Γράφει η Κατερίνα Ψωμαδέλη

‘Είμαι φοιτήτρια στη φιλοσοφική σχολή Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας με κατεύθυνση ψυχολογία. Το τελευταίο διάστημα με έχει κερδίσει η αρθογραφία. Έχω πάντα μαζί μου ένα σημειωματάριο και καταγράφω οτιδήποτε για τους γύρω μου / γεγονότα κτλπ.

Η οικογένεια μου και οι φίλοι μου έχουν εξαίσια θέση στη ζωή μου και παίζουν καταλυτικό ρόλο σε στιγμές δυσκολίας. Το μότο που έχω στη ζωή μου είναι να ζώ και να απολαμβάνω κάθε στιγμή με τα καλά και τα στραβά της. Άλλωστε κάθε μέρα που ξημερώνει είναι διαφορετική….!»

 

Διαβάστε επίσης

Close