Αυτή η υποκριτική κοινωνία, από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Αυτή η υποκριτική κοινωνία, από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Αυτή η υποκριτική κοινωνία, ανέκαθεν με πλήγωνε, ανέκαθεν με εκνεύριζε.

Αυτή η κοινωνία που ακόμα και αν προόδευσε σε θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων, ακόμα και τώρα αντιμετωπίζει τη γυναίκα που έχει έντονη σεξουαλική ζωή ως πόρνη και τον άνδρα ως μάγκα και κατακτητή.

Που δαιμονοποιεί τη γυναίκα που βιώνει ελεύθερα τη σεξουαλική της ζωή, αλλά μόνο που δε χαρακτηρίζει ήρωα τον άνδρα που πηγαίνει από τη μία γυναίκα στην άλλη ή έχει τεράστιο αριθμό σεξουαλικών επαφών.

Μία κοινωνία που χρόνια ολόκληρα χαρακτήριζε τους κακούς μαθητές ως την ντροπή μίας ολόκληρης γενιάς ενώ τιμούσε και θαύμαζε μόνο εκείνους που αποστήθιζαν και γινόντουσαν παπαγάλοι σε ένα σύστημα που δεν καλλιεργούσε ολόπλευρα τον άνθρωπο.

Που αγαπάει και προσκυνάει κέικ, λαμπάδες και φυλαχτά, αλλά δε θέλει μικρά και ορφανά παιδάκια.

Που μιλάει διαρκώς για την αξία της Επιστήμης, αλλά χαρακτηρίζει ‘’τρελογιατρό’’ τον επιστήμονα Ψυχικής υγείας και προτιμάει να ακούει χαρτορίχτρες, μέντιουμ και ζώδια.

Που ενώ οι μαθητές κάνουν πάρτι την ώρα της αγωγής του πολίτη, δε γνωρίζουν Ιστορία και αγνοούν βασικές γνώσεις Αρχαίων, Μαθηματικών και Φυσικής, εκείνη αναλώνεται να συζητάει μερόνυχτα για το μάθημα των θρησκευτικών.

Είναι μία κοινωνία ενώ μιλάει αγάπη και συγχώρεση, θα σου πει αμέσως μετά πως αυτά κερδίζονται και δε χαρίζονται.
Θα σου μιλήσει για κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά αμέσως μετά θα σου πει πως αυτός που έχει το πρόβλημα ας το λύσει μόνος του.

Αυτή η κοινωνία πρέπει να αλλάξει σε πολλά…

 

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

 

 

Διαβάστε επίσης

Close