Ένα χαμόγελο, από την Xenia Goudi

Ένα χαμόγελο, από την Xenia Goudi

Ένα όμορφο, γλυκό και αληθινό χαμόγελο ευθύνεται για όλα

Είναι πράγματι μαγικό το τι θαύματα μπορεί να κάνει και πόσο όμορφες και δυνατές εντυπώσεις μπορεί να κερδίσει απο τον άνθρωπο που στέκεται απέναντι σου, δίνοντας σου ο χρόνος κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα για να μεταδώσεις αυτό που είσαι, αυτό που σκέφτεσαι, αυτό που επιθυμείς να πάρεις ή και το σημαντικότερο, αυτό που μπορείς να δώσεις!

Ένα χαμόγελο λοιπόν! Ένα όμορφο, γλυκό και αληθινό χαμόγελο ευθύνεται για όλα.

Μπορεί να είναι χαμόγελο χαράς, λύπης, θυμού, συγκίνησης, αγάπης, όμως με μία τόσο απλή κίνηση των χειλιών είναι εκπληκτικό πόσο μπορεί να λυγίσει τον άλλον και να τον αγγίξει στο πιο ευαίσθητο και ίσως και ανύπαρκτο γι’αυτόν σημείο του.

Περιπτώσεις υπάρχουν αμέτρητες και εμφανίζονται μπροστά μας κάθε στιγμή. Είναι η γνωστή μας καθημερινότητα.

Είναι οι σχέσεις που έχουμε με τους γύρω μας και πως μπορούμε απλά με ένα χαμόγελο να γίνουμε συμπαθητικοί για εκείνους κι εκείνοι για εμάς και πως καταφέρνουμε με τον πιο εύκολο και αρμονικό τρόπο να ωφελούμαστε όλοι μεταξύ μας.

Τον αγαπημένο σύζυγο στο σπίτι, την γειτόνισσα που βάζει τη μουσική στη διαπασών, η σοβαρή συνέντευξη δουλειάς που θα δώσεις στον διευθυντή, τον άστεγο άντρα στο πεζοδρόμιο που σου ζητά ελεημοσύνη και τόσα τόσα άλλα.

Όλα αντιμετωπίζονται πιο εύκολα με ένα χαμόγελο.

Ένα χαμόγελο που δεν στοιχίζει τίποτα, κι όμως είναι τόσο πολύτιμο. Πλουτίζει τόσο εκείνον που το δέχεται, χωρίς να φτωχαίνει εκείνος που το δίνει. Δεν διαρκεί παρά μονάχα μια στιγμή, αλλά η ανάμνησή του είναι πολλές φορές αιώνια.

Ένα χαμόγελο αναπαύει τον κουρασμένο, δίνει θάρρος στον απογοητευμένο, παρηγορεί τον λυπημένο, αναπτερώνει την αισιοδοξία και δημιουργεί την ευτυχία στο σπίτι.

Κι όμως δεν δανείζεται, δεν κλέβεται, δεν αγοράζεται, δεν παίρνεται εκβιαστικά, γιατί είναι κάτι που έχει αξία όταν δίνεται.

Κι αν καμιά φορά συναντήσετε κάποιον άνθρωπο που δεν σας χαρίσει το χαμόγελο που αξίζετε, φανείτε γενναιόδωροι κι ανώτεροι άνθρωποι και δώστε του εσείς το δικό σας, γιατί κανένας δεν το έχει τόση ανάγκη, όσο εκείνος που δεν μπορεί να το δώσει.

Χαμογελάτε λοιπόν… είναι μεταδοτικό!

Γράφει η Xenia Goudi

Διαβάστε επίσης

Close