Έξω κάνει καλοκαίρι, από την Κατερίνα Ψωμαδέλη

Έξω κάνει καλοκαίρι, από την Κατερίνα Ψωμαδέλη

Ένα ακόμα καλοκαίρι ξημερώνει.. οι ωραίες δροσερές ανοιξιάτικες βραδιές, θα διαδεχτούν σιγά σιγά τις πιο ζεστές.

Τα παράθυρα των σπιτιών τα βράδια θα είναι ορθάνοιχτα, οι ήχοι, θα ακούγονται όλο και πιο καθαρά, τα γέλια, οι φωνές, κλάματα, πειράγματα, κουβέντες από νεανικές παρέες θα έρχονται σαν μουσική, που τις φέρνει ο ζεστός αέρας, κάποιο βράδυ ζεστό που θα μυρίζει γιασεμιά και νυχτολούλουδα.

Γέλια παιδιών, ζευγάρια ηλικιωμένων, που κάθονται στα παγκάκια της πλατείας κουβεντιάζοντας σιγανά χωρίς να πίνουν ή να τρώνε κάτι, πόσο μαγικό δεν είναι όλο αυτό; Είναι Ευτυχία. Είναι Αγάπη. Είναι το νόημα της ζωής.

Καλοκαιρινά καυτά δειλινά, βουτιές, χορός, ξενύχτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ποτά, καφέδες, φαγητά, καρπούζι, φυσικά πολύ παγωτό, φιλιά, αγκαλιές, ανάσες ερωτευμένων. Νέοι έρωτες, νέες φιλίες, ίσως νέοι άνθρωποι που γνωρίζεις στη ζωή σου και άλλοι φεύγουν, έτσι ώστε να κλείσει ο κύκλος.

Είναι ένα ακόμα καλοκαίρι.

Είναι το δικό σου καλοκαίρι.

Κάντο δικό σου.

Έξω κάνει καλοκαίρι, από την Κατερίνα Ψωμαδέλη

 

‘‘Είμαι φοιτήτρια στη φιλοσοφική σχολή Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας με κατεύθυνση ψυχολογία. Το τελευταίο διάστημα με έχει κερδίσει η αρθρογραφία. Έχω πάντα μαζί μου ένα σημειωματάριο και καταγράφω οτιδήποτε για τους γύρω μου / γεγονότα κτλπ.

Η οικογένεια μου και οι φίλοι μου έχουν εξαίσια θέση στη ζωή μου και παίζουν καταλυτικό ρόλο σε στιγμές δυσκολίας. Το μότο που έχω στη ζωή μου είναι να ζω και να απολαμβάνω κάθε στιγμή με τα καλά και τα στραβά της. Άλλωστε κάθε μέρα που ξημερώνει είναι διαφορετική….!»

Διαβάστε επίσης

Close