Για τους φίλους μου στο facebook, από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Για τους φίλους μου στο facebook, από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Και ενώ πολλά ψέλνουμε κατά καιρούς στα κακώς κείμενα του Facebook, στην επίπλαστη ευτυχία που προβάλλει και τις επιφανειακές σχέσεις, θεωρώ πως θα πρέπει να μιλήσουμε κάποια στιγμή και για τα καλά του. Γιατί έχει και αυτό καλά, απλώς αυτό οφείλεται σε εμάς και στον τρόπο που επιλέγουμε να το αξιοποιήσουμε.

Έχει και αυτός ο χώρος ο απρόσιτος, τους δικούς του φίλους. Και μπορεί ακόμα και εκεί, να είναι αληθινοί.

Έχει και το Facebook τους φίλους του. Εκείνους τους ανθρώπους που μπορεί να μην τους γνωρίζεις προσωπικά, αλλά έχετε ανταλλάξει μία γλυκιά κουβέντα στη συνομιλία, ένα ‘’τι κάνεις’’, ένα χαμόγελο. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που θα σχολιάσουν στις αναρτήσεις σου και με μία αισιόδοξη κουβέντα τους, θα σε βοηθήσουν να πιστέψεις περισσότερο στον εαυτό σου.

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θα σου στείλουν ένα καλημέρα και θα σου κάνουν τον κόσμο σου (όχι τον διαδικτυακό μόνο), καλύτερο. Είναι αυτοί που θα σε παρηγορήσουν όταν γράψεις πως δεν έχεις καλή διάθεση και θα σου στείλουν ένα τραγούδι για να σκάσει και αυτό το χαμόγελο στα χείλη σου. Εκείνοι οι φίλοι που θα σου στείλουν Χρόνια Πολλά τα Χριστούγεννα και ‘’Αν χρειαστείς το οτιδήποτε, στείλε μου μήνυμα’’.

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Διαβάστε επίσης

Close