Γιατί και τα χοντρά σώματα μπορούν να αγαπήσουν και να ερωτευτούν... από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Γιατί και τα χοντρά σώματα μπορούν να αγαπήσουν και να ερωτευτούν… από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Τα χοντρά σώματα κάνουν έρωτα, δεν το ξέρεις; Και δε χρειάζεται να σβήσουν το φως, δε ντρέπονται για το σώμα τους και δε διστάζουν να εκφράσουν με αυτό κάθε τους συναίσθημα και διάθεση.

Γιατί το χοντρό σώμα παραμένει σώμα. Και μπορεί και να αδυνατίσει και να γίνει σφριγηλό και ωραιότερο. Και χοντρό να είναι ακόμα, γιατί να στερηθεί; Γιατί να κρυφτεί ντροπιασμένο και φοβισμένο στο σκοτάδι όταν δε βλάπτει άλλου τη ζωή;

Τα χοντρά σώματα αγαπάνε με πάθος, δεν το ήξερες; Δίνονται και αφήνονται, τρέμουν και κουνιούνται ατελείωτα. Και μπορεί να τα κοιτάς με περιφρόνηση, τα περιγελάς όμως ακόμα και όταν τα βλέπεις να αθλούνται, δηλαδή προσπαθούν να απολέσουν το περιττό τους βάρος.

Κανείς δεν είπε πως το βάρος είναι υγεία, κανένας δεν παρακινεί τον άλλον να φορτωθεί με παραπανίσια κιλά. Κανείς δε σου είπε να αγοράσεις όλες τις σοκοφρέτες και να παραγγείλεις όλες τις κρέπες της γης.

Αλλά άφησε το κάθε σώμα να εκφράζεται, διότι δεν το γνωρίζεις. Έχει και αυτό την ιστορία του, όπως ο καθένας από εμάς, μετουσιώνει κάθε βίωμα και κάθε συναίσθημα. Και ναι, μπορεί να μην εξελιχθεί σε κάποιο σαρκίο με τέλειες αναλογίες. Αλλά και πάλι, ένα βάρος να κουβαλάει και αυτό βάσανα και κόπους.

Τα χοντρά σώματα δεν ανήκουν σε κάποιο υπερπέραν, αλλά σε ανθρώπους κανονικούς. Καθημερινούς. Που εργάζονται, που περπατάνε στο δρόμο, που σηκώνουν στην πλάτη τους έγνοιες και αγωνίες, όπως και εσύ που απολαμβάνεις το αψεγάδιαστο κορμί σου.

Και ναι, τα χοντρά σώματα μπορούν να κάνουν έρωτα. Και να αγαπήσουν και να ερωτευτούν παράφορα και να τρέξουν. Γιατί τα κιλά έχουν ένα καλό: μπορούν να χαθούν, το βάρος δεν είναι κάτι από το οποίο δεν μπορείς να απαλλαγείς ποτέ. Σήμερα μπορεί να έχεις κιλά, αύριο να αποκτήσεις ένα σώμα ανανεωμένο και γυμνασμένο (με το αύριο δεν κυριολεκτώ, εννοείται πως πρέπει να κοπιάσεις για να χτίσεις μία καλή κατάσταση στο σώμα και τα κιλά σου).

Αλλά ναι, και τα χοντρά σώματα έχουν ψυχή!

Γράφει  η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close