Η ζωή είναι ένα παιχνίδι πάζλ, από τον Ζαχαρία Σιάτρη

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι πάζλ, από τον Ζαχαρία Σιάτρη

Γεγονότα, άνθρωποι, ταξίδια, εμπειρίες, εικόνες, ήχοι, μυρωδιές και άλλα πολλά αποτελούν ξεχωριστά κομμάτια στη ζωή ενός ανθρώπου.

Για την επίτευξη και την ολοκλήρωση του “άνω θρώσκω”, πρέπει να ισχύσει μια αρμονική, στενή και παράλληλα ισχυρή σύνδεση αυτών των κομματιών.

Όπως και ένα πάζλ, για να ολοκληρωθεί και να τελειοποιηθεί θα πρέπει κάθε κομμάτι του να τοποθετηθεί και να εγκολπωθεί στο σωστό σημείο με το σωστό τρόπο. Έτσι ακριβώς θα πρέπει να συμβαίνει και στη ζωή του ανθρώπου για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Βέβαια για να μαζέψει κανείς όλα τα κομμάτια του δικού του πάζλ, χρειάζεται πείσμα, κόπος, “εγωισμός” καθώς επίσης αρετές και ταλέντα τα οποία αναπτύσσει μέσα από αυτό το παιχνίδι που ονομάζεται ΖΩΗ.

Κάθε φορά που ξεπερνάς τον εαυτό σου, κάθε φορά που υπερπηδάς τα εμπόδια – με μόνο σκοπό να σε ρίξουν και να σε τελματώσουν – και τις όποιες αντίξοες συνθήκες, η ζωή σε επιβραβεύει και σε ανταμείβει με ένα κομμάτι. Έτσι δειλά δειλά, αρχίζεις να δημιουργείς το δικό σου προσωπικό πάζλ.

Αρκετοί επιλέγουν να τα φτιάξουν μικρά και διακριτικά. Άλλοι αποφασίζουν να δημιουργήσουν επιβλητικά και άξια θαυμασμού πάζλ, τα οποία αποτυπώνονται είτε με τη μορφή ιστοριών σε βιβλία, είτε με τη μορφή έργων τέχνης και γνωστοποιούνται σε όλον τον κόσμο. Αυτό βρίσκεται στο χέρι του καθ’ ενός.

Πάραυτα ένα είναι σίγουρο…..

Μην αφήσεις ποτέ μισοτελειωμένο το πάζλ σου. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον άνθρωπο. Να βαλτώσει και να μην μπορεί ποτέ να ξεφύγει από την ιδία του τη φυλακή.

Κυνήγησε τις εμπειρίες που μπορεί να σου προτάσσει η ζωή. Είτε άσχημες, είτε ευχάριστες, εμπιστέψου τον εαυτό σου, κάνε ένα βήμα παραπέρα και κέρδισε ακόμα ένα κομμάτι για την ολοκλήρωσή σου. Όπως αναφέρει και ένα αγαπημένο μου πρόσωπο:

“Αν με ρωτούσες για τον άνθρωπο, θα σου έλεγα ότι είναι δειλός…”

Στις περισσότερες περιπτώσεις που μένουν ανεκπλήρωτα τα πάζλ, ο λόγος είναι αυτός – η δειλία. Μάθε να “θρώσκεις” άνω· αυτός είναι ο σκοπός για την τελειοποίησή σου. Ποτέ μην τα παρατήσεις, όσες φορές κι αν πέσεις.

Γιατί στο τέλος ο νικητής είναι αυτός που σηκώνεται ξανά και ξανά και δεν το βάζει ποτέ κάτω. Όσο μικρό κι αν είναι το πάζλ σου… ολοκλήρωσέ το. Μην περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, ούτε τους κατάλληλους ανθρώπους. Βασίσου στον εαυτό σου και στο μυαλό που διαθέτεις.

Αποδεικνύεται, ότι όλα με σταθερά και αργά βήματα λύνονται και εκπληρώνονται.

Θυμήσου αυτό μόνο πριν σε αφήσω…

Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις μια αρχή, πόσο μάλλον για να συμμετάσχεις σε αυτό το παιχνίδι που λέγεται ζωή και να ολοκληρώσεις το πάζλ σου.

Λοιπόν τι λες…. αρχίζουμε ;

Γράφει ο Ζαχαρίας Σιάτρης
Φοιτητης στο Ο.Π.Α. (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) – Τμήμα Πληροφορικής.

Thessaloniki Arts and Culture

Διαβάστε επίσης

Close