Ηλιοκαμμένα μυαλά Σεπτέμβρη μήνα, από τη Γεωργία Παυλοπούλου

Ηλιοκαμμένα μυαλά Σεπτέμβρη μήνα, από τη Γεωργία Παυλοπούλου

Το καλοκαίρι πέρασε μα το μυαλό μου είναι ακόμα εκεί.

 

Οι ανεμιστήρες έκλεισαν, τα ηλιοβασιλέματα έδυσαν, τα τζιτζίκια σώπασαν.

Το δέρμα σου άσπρισε, τα μαλλιά σου στέγνωσαν και η θάλασσα αγρίεψε ξανά. Αγρίεψε τόσο που έσβησε τα ίχνη σου στην αμμουδιά. Αέρας σηκώθηκε και ξερίζωσε την ομπρέλα σου στη θάλασσα, καθώς άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες μιας φθινοπωρινής μπόρας.

Πως πέρασε έτσι ο καιρός; Γιατί ψάχνω για ζακέτα; Ας πάρω το μπουφάν καλύτερα, σα να έβαλε ψύχρα.

Το καλοκαίρι μου όμως με ζέσταινε. Ακόμα και τις αυγουστιάτικες νύχτες δίπλα στη θάλασσα, που ο αέρας ανακάτευε τα μαλλιά μας. Τα μεσημέρια στην θάλασσα τα κορμιά μας καίγονταν από  τον ήλιο και οι καρδιές μας από έρωτα.

Καθώς περπατώ σε αυτήν την άχαρη πόλη, κλείνω τα μάτια μου και βουτάω σε έναν μπλε βυθό, το σκηνικό των καλοκαιρινών μου αναμνήσεων. Πριν πάρω το δρόμο για την δουλειά, κάνω ταξίδια της στιγμής μέσα από φωτογραφίες…

Ξαπλώνοντας κουρασμένη το μεσημέρι, αισθάνομαι την άμμο ανάμεσα στα χέρια μου. Ξυπνώντας θέλω να ρίξω μια βουτιά, κάνοντας ένα κρύο ντούζ. Το απόγευμα θα πιω τον καφέ μου στο μπαλκόνι, όπως εκείνον που ήπιαμε σε εκείνο το παραδοσιακό καφέ,στα στενά του καλοκαιρινού μας παραδείσου. Και το βράδυ θα κοιτάξω τα αστέρια. Όμως οι πολυκατοικίες μου κόβουν τον ουρανό, εκείνον τον απέραντο που βλέπαμε μαζί. Κάθε μέρα, οι ίδιες σκέψεις.

Μια χρονιά με τέσσερις εποχές και εγώ στο μυαλό μου έχω μόνο μία. Και αν η θάλασσα έγινε βροχή, και αν η αμμουδιά έγινε άσφαλτος, σου έχω μία λύση. Ζωγράφισε ένα κύκλο, γράψε επάνω τους μήνες.

Ο Σεπτέμβρης η αρχή σου, ο Αύγουστος το τέλος σου. Δώδεκα σημεία λοιπόν και εσύ έχεις μείνει και κοιτάς το τελευταίο. Κοίτα, μα ακόμα είναι Σεπτέμβρης. Θυμάσαι τότε που σου είπα να μου θυμίζεις κάθε μέρα τον Αύγουστο; Τον δικό μας Αύγουστο; Και εσύ μου το υποσχέθηκες.

Ξέρω είσαι ακόμα στην αρχή, μα όπως είπαμε καρδιά και μυαλό πάντα στο τέλος.
Κοίτα, ήρθε πάλι ο Αύγουστος.

 

 

Γράφει η Γεωργία Παυλοπούλου
”Είμαι 19 ετών και σπουδάζω στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης  του Πανεπιστημίου Πατρών”.

 

Thessaloniki Arts and Culture 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close