Καταπιεσμένος ερωτισμός... από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Καταπιεσμένος ερωτισμός… από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μισώ όσους γεύονται τα σώματα και τα απολαμβάνουν, επειδή εγώ έχω καταπιέσει κάθε επιθυμία μου.

Μπορεί να βρίζω, αλλά μέσα μου ζηλεύω. Μπορεί να κατηγορώ άλλους ως αμαρτωλούς, αλλά μέσα μου είμαι εκείνος που έχει απαξιώσει κάθε πραγματική, ουσιαστική αξία. Γιατί μισώ, απορρίπτω, καταδιώκω και κατακρίνω. Και με αυτή τη μάσκα της ηθικής, προσποιούμαι. Διότι κανείς δε γνωρίζει τι θέλω και τι επιθυμώ μέσα μου, αυτό είναι κρυφό.

Αυτά που αισθάνομαι είναι κρυφά, δεν μπορεί να τα δει και να με κατηγορήσει κάποιος. Για αυτό, μου είναι και πιο εύκολο να πυροβολώ διαρκώς άλλους για την ηθική τους, για την ακράτειά τους, για τις ανάγκες τους. Διότι με αυτό τον τρόπο θα καταφέρω να τους ελέγξω.

Λέω πως πρεσβεύω την αγάπη, αλλά τη λερώνω περισσότερο από τα άτομα τα οποία κατακρίνω. Την αποδοκιμάζω περισσότερο από όσους απαξιώνω, την αποστρέφομαι περισσότερο από εκείνους που μέμφομαι.

Η αλήθεια είναι πως δεν μισώ όσους κατακρίνω όταν κάνω κηρύγματα και ξεσηκώνω άλλους ανθρώπους. Περισσότερο ξεπλένω τον εαυτό μου, τα δικά μου σαρκικά πάθη, νομίζω πως εξιλεώνομαι. Σπαταλώ τη θεοσέβειά μου για να διεγείρω έριδες, αντί να νουθετώ και να δημιουργώ ευκαιρίες για το «αγαπάτε αλλήλους».

Το μίσος μου σταλάζει και όλες οι σταγόνες δημιουργούν έναν ωκεανό που μπορεί στο διάβα του να καταπνίξει τα πάντα. Ούτε που φαντάζομαι πως τα δικά μου κηρύγματα μπορούν να προκαλέσουν τόσο διχασμό, μπορούν να οπλίσουν και να καταστρέψουν ζωές, σκορπώντας τον όλεθρο.

Νομίζω πως άνθρωποι που θέλουν να είναι πραγματικοί ιερείς μίας εκκλησίας που θεωρεί ότι προωθεί την αγάπη, πρέπει να ξεκινήσουν να βάζουν ουσιαστικά το λιθαράκι τους για τη βελτίωση του κόσμου. Να δίνω ανάπαυση στους κουρασμένους ανθρώπους με τα λόγια μου, όχι να τους εξοντώνω συναισθηματικά και να τους πληγώνω.

Μπορώ να αλλάξω τον κόσμο, ξεκινώντας από την απόδοση του σεβασμού σε κάθε ανθρώπινο πρόσωπο, ανεξαρτήτως του τρόπου ζωή του. Το ανθρώπινο πρόσωπο δεν απαξιώνεται και η κοινωνία αυτό που πρέπει να κάνει, είναι να υιοθετήσει ουσιαστικά το μήνυμα του «αγαπάτε αλλήλους».

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Διαβάστε επίσης

Close