Ο γάμος δεν είναι για όλους τους ανθρώπους, από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ο γάμος δεν είναι για όλους τους ανθρώπους, από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Η κοινωνία θεωρεί πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ικανοί ώστε να αναλάβουν αυτό το ρόλο.

Όμως, με την πρόοδο της κοινωνίας και την αποκόλληση άκαμπτων κοινωνικών πεποιθήσεων, βλέπουμε πως οι άνθρωποι επιλέγουν συνειδητά να πράξουν αυτό το βήμα και δεν ακολουθούν απλώς τα ‘’πρέπει’’. Σε παλαιότερες εποχές, ο γάμος ήταν απαραίτητος προκειμένου οι γυναίκες να θεωρούνται άξιες και αποδεκτές από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Ανέκαθεν, έτρεφα μεγάλη συμπάθεια για τους ανθρώπους εκείνους που έβλεπαν πως δεν μπορούν να πάρουν αυτή την τόσο σοβαρή απόφαση και επέλεγαν να μην πληγώσουν έναν άλλο άνθρωπο σε μία λάθος επιλογή. Επιπροσθέτως, αισθανόμουν χαρά στη σκέψη πως μερικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να είναι σωστοί απέναντι σε αυτή την τόσο μεγάλη ευθύνη ή πιστοί και δεν προχωρούσαν σε αυτό.

Οι άνθρωποι δεν είναι όλοι πλασμένοι για τα ίδια πράγματα. Όπως δεν είναι όλοι γεννημένοι για συγγραφείς, έτσι δεν μπορούν και όλοι να ακολουθήσουν τη νυμφευμένη ζωή. Και αυτό, διότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να χτίσουν μία υγιή και καθαρή σχέση με ένα άλλο άτομο, διότι μπορεί να μην έχτισαν ήδη μία σωστή σχέση με ένα άλλο πρόσωπο.

Πολλοί άνθρωποι δε θέλουν και δεν μπορούν να αναλάβουν τόσο μεγάλες ευθύνες, δεν έχουν δύναμη να σηκώσουν το βάρος της υποχρέωσης που εμπεριέχει ο γάμος, να ακολουθήσουν τη συνέπεια και την πιστότητα στη ζωή τους.

Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την ελευθερία της επιλογής και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκβιάζεται ή να ακολουθεί έναν συγκεκριμένο τρόπο για να αποκτήσει αξία ή αποδοχή από το κοινωνικό περιβάλλον.

Ο γάμος δεν είναι για όλους τους ανθρώπους και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Ας αφήνουμε τους ανθρώπους που είναι πραγματικά γεννημένοι για αυτό το βήμα να το ακολουθήσουν στη ζωή τους..

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Διαβάστε επίσης

Close