Ο τρόπος σκέψης σε κουράζει, από τη Βασιλεία Μπατατόλη

Ο τρόπος σκέψης σε κουράζει, από τη Βασιλεία Μπατατόλη

Το πώς βιώνουμε τον κόσμο είναι απόρροια της διανοητικής μας συμπεριφοράς.

Οι σκέψεις μας τον κάνουν όμορφο ή άσχημο. Ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται μες στο μυαλό μας. Μάθε να βλέπεις τα πράγματα φωτισμένα σωστά.

Καταρχήν, πρέπει να έχεις πίστη στον κόσμο –πως κάθε τι κρύβει ένα νόημα. Πως όλα στον κόσμο είναι καλά, άγια και όμορφα. Αν δεις κάτι κακό, σκέψου πως δεν το βλέπεις υπό το σωστό πρίσμα. Ρίξε την ευθύνη στον εαυτό σου!… Σβάμι Βιβεκαναντα

Όλο το παιχνίδι, βρίσκεται στο μυαλό και το πώς αντιλαμβάνεσαι όσα περνούν και χάνονται από μπροστά σου. Σίγουρα έχεις και εσύ κάποιον γνωστό ή ακόμη και φίλο σου ο οποίος μπορεί και βλέπει τα πράγματα πιο θετικά απ’ ότι εσύ. Τον βλέπεις συνέχεια σε διάθεση και απορείς πως μπορεί και το κάνει.

Απορείς αν όντως η ζωή του είναι τόσο καλά στρωμένη, αν όντως δεν τον αγγίζει τίποτα και απλά βρίσκεται σε ένα δικό του κόσμο ή αν τελικά, μπορεί και καταπιέζει τόσο τα συναισθήματα του, ώστε να μην μπορείς να τα διακρίνεις.

Αυτοί οι πιο θετικοί σκεπτόμενοι άνθρωποι, θα ήταν καλύτερα, να μην τους αφήσεις μακριά απ’ τη ζωή σου. Είναι αυτοί που αν τους συμβεί κάτι θα βλέπουν το μάθημα, ώστε την επόμενη φορά να μην τους γίνει πάθημα.

Είναι αυτοί που θα σου προσφέρουν τα καλύτερα ξενύχτια, τις καλύτερες στιγμές αφού το μόνο που θα σκέφτονται θα είναι στο τέλος της βραδιάς ή μιας ημέρας, να είναι γεμάτοι. Θα τους βλέπεις πάντα χαμογελαστούς και ευδιάθετους και θα σε ανεβάζουν όταν πέφτεις.

Όταν εσύ θα λες ‘δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω’, αυτοί θα λένε ‘ας το κάνω και όπου με βγάλει’. Όταν εσύ θα λές ‘σήμερα δεν πέρασα καλά, η ημέρα μου ήταν άθλια’, αυτοί θα ξέρουν ότι δεν υπάρχουν άθλιες μέρες παρά αρνητικοί άνθρωποι που τους χαλάνε τη μέρα.

Θα προσπαθούνε να χτίσουν ένα ωραίο κλίμα γύρω τους, για να έρθουν πιο ευχάριστες και γεμάτες στιγμές. Αυτοί θα παλεύουν για αυτό, όταν εσύ, θα μοιράζεσαι σε αδιάφορους ανθρώπους.

Μην γκρινιάζεις για τις επιλογές σου. Αν δεν θέλεις να βλέπεις το καλό μέσα σε κάτι άσχημο, τότε ζήσε μέσα στη γκρίνια σου και αποδέξου ότι όλοι γύρω σου θα είναι περαστικοί.

Γιατί όλοι μας, χωρίς καμία εξαίρεση, δεν αντέχουμε το μίζερο, το βαρετό, το αρνητικό μέσα στο αρνητικό, όπως και το αρνητικό όταν όλα είναι θετικά. Και το καλύτερο; Όταν γκρινιάζουμε για όλα. Αυτοί είναι συνήθως οι πιο μοναχικοί και κλειστοί άνθρωποι.

Συνήθως κλοτσάνε την τύχη τους και αφήνουν ευκαιρίες για τον επόμενο στη σειρά. Και όταν πέφτουν αναζητούνε κάποιον άλλων για να τους σηκώσει. Δεν πιστεύουν στον εαυτό τους και έχουν τα περισσότερα κόμπλεξ.

Τώρα που τα διαβάζεις, είμαι σίγουρη ότι σκέφτεσαι μήπως το κάνεις και εσύ. Κλείσε εκείνο το κεφάλαιο που σε τρώει και άνοιξε ένα νέο, που θα κάνει ξανά το πάθος σου να γεννηθεί.

Μην φοβηθείς να κάνεις την αρχή για την αλλαγή. Σκέψου ότι ξεκινάς απ’ το μηδέν σε κάτι ακόμη και τώρα. Συνήθισε στη σωστή στάση του σώματος και πάψε να καμπουριάζεις.

Σταμάτα να αρέσκεσαι στα πολλά και μάθε να εκτιμάς τα λίγα και καλά. ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΣΑΙ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ. Λίγους ανθρώπους, λίγα λεφτά, λίγο απ’ όλα γενικά. Όποιος θέλησε τα πολλά δεν ικανοποιήθηκε ποτέ στη ζωή του.

Η ζωή σου δίνει αυτό που θέλεις αλλά όχι αυτό που πραγματικά θέλεις. Πάρε το μάθημα σου, μάθε να σέβεσαι εσένα και να αγαπάς εσένα και κάνε ότι σε κάνει πιο ελεύθερο.

Και κάτι τελευταίο και σημείωσε το: Μικρές αδυναμίες γίνονται μεγάλες αγάπες, όποιες και αν είναι αυτές….

Διαβάστε επίσης

Close