Artist: Andrew Wyeth

Οι θεατές του δάσους, από την Ιωάννα Μιχοπούλου

Πέρνα κατά τις πέντε από το δάσος να σε κεράσω τσάι.

 

Δε μας πειράζει να έρχεσαι συχνά, γιατί δεν ενοχλείς καθόλου. Είσαι τόσο διακριτικός.  Έρχεσαι πάντα με καθαρά, αθλητικά παπούτσια για να μη λερώσεις το χώμα. Έτσι πρέπει. Αν και καμιά φορά αναρωτιέμαι… Πώς να είναι η υφή της πατούσας σου; 

Έρχεσαι πάντα με ρούχα πλυμένα και σιδερωμένα στην εντέλεια. Τα μαλακτικά ρούχων φαίνεται κάνουν τη δουλειά τους, αφού μυρίζεις πάντα λεβάντα και μπερδεύεις τις νεαρές μέλισσες. Πλάκα έχει, αλλά αναρωτιέμαι καμιά φορά… Πώς να είναι η μυρωδιά των ανθρώπων;

Με τα ζώα μας δεν υπήρξαν ποτέ συμπλοκές. Αφού όποτε αυτά πλησιάζουν, εσύ απομακρύνεσαι με χάρη.  Ευτυχώς δεν τα τσαλαπατάς όπως κάνουν οι άνθρωποι της πόλης,  αλλά μερικά ισχυρίζονται ότι δεν τα συμπαθείς κιόλας.

Συζητήσεις επί συζητήσεων γίνονται γύρω απ’ αυτό το θέμα, δίχως αποτέλεσμα. Οι πεταλούδες είναι πάντα με το μέρος σου και ισχυρίζονται ότι ξέρεις να εκτιμάς το ωραίο. Ωστόσο, η σαύρα που ήρθε να σε γνωρίσει προχθές, παρεξηγήθηκε όταν έτρεξες μακριά φωνάζοντας « Φίδι, φίδι!! » .

Τα περισσότερα πουλιά δηλώνουν «Δ.Ξ / Δ.Α» ,ενώ λένε ότι νιώθουν καλά κοντά σου. Δε ντρέπονται να τραγουδήσουν, γιατί ποτέ δε δίνεις σημασία.

Θέμα φασαρίας φυσικά δεν τίθεται, αφού συνήθως χρησιμοποιείς μόνο το 14,5% του δυναμικού της φωνής σου. Δε σε άκουσα ποτέ να ουρλιάζεις για να ανακαλύψεις την ξεχασμένη σου δύναμη. Ευτυχώς δηλαδή, αφού έτσι αποφεύγουμε την ηχορύπανση του δάσους. Μόνο το φεγγάρι παραπονιέται, γιατί έχει βαρεθεί, λέει, να ακούει μόνο τις κραυγές των λύκων.

Τα δέντρα δηλώνουν κολακευμένα που τα κοιτάς συνέχεια. Δεν είναι συνηθισμένα σε τόσο κοίταγμα χωρίς σκοπό. Αρχικά, τους κακοφαινόταν που δεν τα έπαιρνες αγκαλιές και δεν τα άγγιζες. Αλλά τελικά, καλύτερα έτσι, λένε. Τα χάδια από αγνώστους μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε σεξουαλική παρενόχληση.

Όχι. Δεν ενοχλείς καθόλου αόρατε επισκέπτη του δάσους. Δεν αγγίζεις, δε φωνάζεις, δεν κουνιέσαι πολύ. Είσαι εξαιρετικός θεατής του δάσους. Σου εύχομαι μια μέρα να γίνεις ηθοποιός.

 

 

Γράφει η Ιωάννα Μιχοπούλου

 

Thessaloniki Arts and Culture  http://www.thessalonikiartsandculture.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

Close