Τι ωραία η επιστροφή! από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Τι ωραία η επιστροφή! από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Και θέλω να έρθεις και να χτυπήσεις την πόρτα μου. Και μόλις σε δω, να ξεχυθώ σαν πουλί στην αγκαλιά σου. Και να θέλεις να μου μιλήσεις, να μου εξηγήσεις και εγώ να σου λέω «σώπασε, μη μιλάς».

Και να σε πνίγω στα φιλιά και να μην ανασαίνεις πια. Και να σε αγκαλιάζω σφιχτά μήπως και μου ξαναφύγεις και δεν ξέρω τι να κάνω. Και να βλέπω στα μάτια σου τον πόθο και να λιγώνεται ακόμα περισσότερο η ψυχή μου.

Και να σπαράζω από τον πόθο και να γέρνω στα χέρια σου. Και να με φιλάς με δύναμη και ακόμα και τα σάλια που βγαίνουν από το στόμα σου, ακόμα και αυτά να αγαπώ και να μην τα αποστρέφομαι.

Και θέλω να αισθάνομαι πλούσια, δίχως να έχω κέρμα μέσα στην τσέπη μου. Και θέλω να σε έχω στα χέρια μου και να σε κανακεύω, να σε κακομαθαίνω, να σε φροντίζω.

Και να σου μαγειρεύω και να έρχεσαι την ώρα που φτιάχνω το αγαπημένο σου γλυκό. Και να μαλώνουμε και να γεμίζουμε με αλεύρια και στο τέλος όλα να γίνονται ανάκατα.

Και να σε έχω στα χέρια μου και να γυρίζουμε μαζί την Υδρόγειο. Και να σκεφτόμαστε τις χώρες που θέλουμε να πάμε, όταν όλα πάνε καλά. Και να αισθάνομαι πως ήδη ταξιδεύω επειδή χάνομαι στα χέρια σου.

Και να μη με νοιάζει τίποτα. Ούτε ο άσχημος καιρός, ούτε καμία κρίση, ακόμα και πραξικόπημα να γινόταν και πάλι εσύ να υπήρχες για εμένα.
Και να μη με ενδιέφερε πού ήσουν τόσο καιρό, διότι ώρα πια μόνο εγώ σε χαίρομαι.

Τι ωραία η επιστροφή σου, πόσο όμορφη η αίσθηση πως δική μου πια και μόνο είσαι!

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Διαβάστε επίσης

Close