Τρεις κατηγορίες ανθρώπων που δεν πιστεύω... από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Τρεις κατηγορίες ανθρώπων που δεν πιστεύω… από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι, συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Και όπως πάντα, έχει δίκιο μέσα στο απαύγασμα της λαϊκής του σοφίας.

Είναι γεγονός πως πολλοί άνθρωποι θέλουν να υπερβάλλουν όταν μιλάνε στους άλλους για τα κατορθώματά τους, επειδή προσδοκούν την αναγνώριση και το θαυμασμό.

Οι άνθρωποι δεν αποζητούμε μόνο οικονομική απολαβή. Διψάμε και για ΗΘΙΚΗ αναγνώριση, οπότε προσπαθούμε να την κατακτήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Όμως, μερικοί άνθρωποι όσο και να προσπαθούν να με κάνουν να τους θαυμάσω, βρίσκουν ένα τείχος δυσπιστίας από εμένα στα λεγόμενά τους.

Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Ανήκουν σε τρεις κατηγορίες, ας τις αναφέρω αναλυτικά.

• Τους ψαράδες:
Οι ψαράδες πολλές φορές παινεύονται για τα ψάρια που παγιδεύονται στα δίχτυα τους, περηφανεύονται και προσπαθούν να εδραιώσουν στους υπόλοιπους ψαράδες τον τίτλο του «βασιλιά της θάλασσας».

Όμως, γνωρίζουμε πως οι ίδιοι μερικές φορές εξιδανικεύουν τις επιδόσεις τους και το λαβράκι είναι πολλές φορές …. «άνθρακες ο θησαυρός». Όπου ακούς δίχτυα γεμάτα ψάρια, αθερίνες, έτοιμα να σκιστούν…. να περιμένεις, τις περισσότερες φορές, αληθινό αποτέλεσμα κανένα ψαράκι μικρό…

• Οι κυνηγοί:
Μία κατηγορία ανθρώπων που κάνουν τα πάντα για να ξεπεράσουν τον Ρομπέν των Δασών σε άρχοντα του δάσους. Γιατί εκείνοι κάνουν κάθε μπεκάτσα, λαγό, κουνέλι να τρομάζει στο πέρασμά τους, κάθε πτηνό να χρησιμοποιεί τα φτερά του για να πετάξει ακόμα πιο μακριά.

Και όμως, οι κυνηγοί δεν είναι λίγες οι φορές που προσθέτουν παραπάνω… σάλτσα στα εντυπωσιακά τους κατορθώματα προκειμένου να προκαλέσουν θαυμασμό και ενίοτε ζήλια συναδέλφων για τις μοναδικές ικανότητες που εκείνοι έχουν στο σημάδι, οι οποίες είναι άπιαστο όνειρο για όλους τους υπόλοιπους –φυσικά!

• Τους άνδρες που υπερηφανεύονται για τις ερωτικές τους εμπειρίες:
Εδώ, έχω τη μεγαλύτερη δυσπιστία, ειλικρινά. Ξέρω πόσο κοκόρια μπορούν να γίνουν οι άνδρες ειδικά, με τις «πικάντικες» ιστορίες της ερωτικής τους ζωής που συχνά πυκνά διηγούνται. Όπου ακούω «πήρα όλη τη γειτονιά, τρομερές επιδόσεις, συγκλονιστικές συγκινήσεις, αξεπέραστα ερωτικά ρίγη», κρατάω μικρό καλάθι.

Αν δεν έχεις δει και το άλλο άτομο να παραδέχεται τις αξέχαστες ερωτικές στιγμές και επιδόσεις, μην πιστεύεις και πολύ. Οι άντρες συνηθίζουν να υπερβάλλουν, νομίζοντας πως έτσι θα τονιστεί η σεξουαλική τους κυριαρχία και θα γίνουν πιο θελκτικοί.

Δεν τους πιστεύω ιδιαίτερα τους παραπάνω ανθρώπους, ακόμα και αν μερικών τα λόγια μπορεί να κρύβουν και μία δόση αλήθειας.

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Διαβάστε επίσης

Close