2 Αυγούστου: αφιερωμένη στην Ιζαμπέλ Αλιέντε

2 Αυγούστου: αφιερωμένη στην Ιζαμπέλ Αλιέντε

2 Αυγούστου: γεννήθηκε η εξαιρετική Χιλιανή συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε, το 1942. Βιβλία της πουλήθηκαν σε περισσότερα από 60.000.000 αντίτυπα, ένας σπουδαίος άνθρωπος του πνεύματος.

10 αποφθέγματα και αποσπάσματα της Ιζαμπέλ Αλιέντε

1. (το πιο γνωστό) Για τις γυναίκες το καλύτερο αφροδισιακό είναι τα λόγια. Το σημείο G είναι στ’ αυτιά. Και όποιος ψάχνει πιο κάτω χάνει τον καιρό του.

2. Όσο περισσότερο ζω, τόσο πιο αδαής αισθάνομαι. Μόνο οι νέοι έχουν μια εξήγηση για τα πάντα.

3. Οι αιτίες για τις δυσκολίες μου υπήρξαν πάντα ίδιες: η ανικανότητα να δεχτώ αυτό που οι άλλοι θεωρούσαν φυσικό, αλλά και μια ακατανίκητη τάση να εκφέρω γνώμες που κανένας δεν είχε διάθεση να ακούσει.

4. Δεν έχω αλλάξει. Είμαι ακόμα το ίδιο κορίτσι που ήμουν και πριν πενήντα χρόνια και ή ίδια γυναίκα που ήμουν τη δεκαετία του ’70. Ακόμα λαχταράω τη ζωή, ακόμα είμαι ανεξάρτητη, ακόμα αναζητώ την δικαιοσύνη κι ακόμα ερωτεύομαι τρελά και πολύ εύκολα.

5. Ο άντρας κάνει αυτό που μπορεί, η γυναίκα κάνει αυτό που δεν μπορεί ο άντρας.

6. Όταν γράφω, φοβάμαι ότι κάτι θα συμβεί, και όταν αγαπώ πολύ, φοβάμαι ότι θα χάσω το πρόσωπο που αγαπώ. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να σταματήσω να γράφω ή να αγαπώ.

7. “Δεν υπάρχει θάνατος, παιδί μου. Οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάνε”, μου εξήγησε η μητέρα μου λίγο πριν φύγει. “Αν μπορείς να με θυμάσαι, θα είμαι πάντα μαζί σου”.

8. Οι φωτογραφίες παγιδεύουν το χρόνο, καθηλώνοντάς τον σ’ ένα κομμάτι χαρτόνι, όπου η ψυχή μένει κρυμμένη.

9. Ήταν έκπληξη για μένα όταν ανακάλυψα πως ο κόσμος είναι σκληρός και αρπακτικός και κυβερνιέται από τον ανελέητο νόμο του ισχυρότερου. Η επιλογή των ειδών δεν βοήθησε να ανθήσει η ευφυΐα ή να εξελιχτεί το πνεύμα των ανθρώπων, με την πρώτη ευκαιρία να αλληλοτρωγόμαστε σαν ποντίκια κλεισμένα σ’ ένα στενό κουτί.

10. Τίποτα δεν είναι μάταιο. Στη ζωή δεν φτάνουμε πουθενά, μόνο περπατάμε.

Διαβάστε επίσης

Close