5 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που αξίζει να δεις

5 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που αξίζει να δεις

Είναι γεγονός πως όταν λέμε “να δούμε καμία ταινία” σχεδόν τις 99,999% εννοούμε μία κλασική, μεγάλου μήκους ταινία. Όχι ότι αυτό είναι λάθος, απλά και στις ταινίες μικρού μήκους, μπορείς συχνά να ανακαλύψεις …”διαμάντια”.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 5 από αυτά που έχουν φτιαχτεί από Έλληνες κινηματογραφιστές και σου τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

 

R F

Η βλάβη σε μια κεραία τηλεόρασης αναγκάζει τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας να σηκωθούν από τους καναπέδες τους και να βγουν από τα διαμερίσματά τους στα οποία ζουν απομονωμένοι, για ν’ ανέβουν στην ταράτσα να διορθώσουν τη βλάβη, όπου θα συναντηθούν και θα συνειδητοποιήσουν τη σημασία της γειτονίας και όχι μόνο…

Σκηνοθεσία: Σταύρος Λιόκαλος

Παίζουν: Γιώργος Σουξές, Άννα Δελαπόρτα, Κωστής Σειραδάκης, Δήμητρα Σερεμέτη, Φίλιππος Λούβαρης, Έρση Μαλικένζου, Νίκος Ζωιόπουλος, κ.α.

 

 

The After Life

Ο Μιχάλης αδυνατώντας να δεχτεί τον χαμό της γυναίκας του, εξακολουθεί κάθε μέρα να μαγειρεύει και να τοποθετεί δύο πιάτα στο τραπέζι, προσπαθώντας να κρατήσει τη μνήμη της ζωντανή. Παρά τις προσπάθειες του φίλου του Βασίλη, μένει κλεισμένος στο σπίτι με μόνη συντροφιά την ρουτίνα του μαγειρέματος. Μια μέρα, η ζωή του χτυπάει και πάλι την πόρτα με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.

Παραγωγή – Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαγιάς
Σενάριο: Αντώνης Μαυρουδής

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Σπύρος Σαραφιανός

 

 

Still Life

Ένας άντρας βρίσκεται λιπόθυμος σε έναν χωματόδρομο στην έρημο. Αφού βρίσκει τις αισθήσεις του, συναντά έναν μυστηριώδη γέρο που του παρουσιάζει ένα δίλημμα που θα καθορίσει τη μοίρα του…

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καράς
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Ηλίας, Γιάννης Περδίκης, Μαρία Σεμερτζίδου

 

 

Βουρβουρού

O εξάχρονος Μάρκος και ο μεγαλύτερος αδερφός του επισκέπτονται τον παππού τους στην απομονωμένη Βουρβουρού. Οι ανέμελες αυτές μέρες τον μυούνε για πρώτη φορά στο μαγικό παραμύθι που αποκαλούμε κύκλο της ζωής.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Καρίνα Λογοθέτη

Ερµηνευτές: Ανδρέας Ι. Σιδέρης, Κώστας Λάσκος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Φανή Καλογήρου- Βαλτή, Έλλη Αναστασίου, Ανδρέας Μητσιούλης

 

 

Casus Belli

Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, ηλικιών, τάξεων και εθνικοτήτων περιμένουν σε εφτά διαφορετικές ουρές δημιουργώντας μια τεράστια ανθρώπινη σειρά. Όμως στο τέλος της ανθρώπινης αλυσίδας, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζώης

Παίζουν 146 ηθοποιοί.

 

Επιμέλεια – Επιλογή: Δάφνη Τσάρτσαρου

 

Διαβάστε επίσης

Close