Είναι η ταινία αγάπης που συγκίνησε σχεδόν όλους τους θεατές της;

Είναι η ταινία αγάπης που συγκίνησε σχεδόν όλους τους θεατές της;

Δεν εχει σημασία αν δεν σας αρέσουν οι ρομαντικές ταινίες.
Ακόμα περισσότερο, δεν έχει σημασία που «φτωχό αγόρι αγαπάει πλούσιο κορίτσι».
Τέλος, δεν έχει σημασία που αν έχεις εντρυφήσει πιο βαθιά στον κινηματογράφο, αισθάνεσαι «υποχρεωμένος» να υποτιμήσεις την συγκεκριμένη ταινία.
Χωρίς να λάβεις καν υπόψιν σου την αντίληψη και το συναίσθημα που έβγαλε σε ένα τεράστιο κοινό.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι συναρπάζει, συγκινεί και μένει αξέχαστη σε ποσοστό πολύ κοντά στο 100% των θεατών της.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι μιλάμε για την ταινία:
The Notebook (2004), «Το Ημερολόγιο», του Nick Cassavetes, με μια απόλυτα λαμπερή και με εξαιρετική εμφάνιση της Rachel McAdams, αλλά και του Ryan Gosling, της σπουδαίας Gena Rowlands, του James Garner αλλά και της υπόλοιπης ομάδας των ηθοποιών.

Μια ταινία που σε γεμίζει με άπειρα συναισθήματα, σε κρατάει στην οθόνη από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή και ακόμα και οι σεναριακές υπερβολές νιώθεις να μην σε αφορούν καθόλου. Έχεις μπει κυριολεκτικά στον συναισθηματικό κόσμο που σου προσφέρει ο σκηνοθέτης με τον πολύ γρήγορο ρυθμό για ρομαντική ταινία.

Η υπόθεση; Ο Ντιουκ διαβάζει σε μια γυναίκα που πάσχει από άνοια, μια ερωτική ιστορία, που αφορά έναν νεανικό έρωτα στη δεκαετία του 1940.
Οι δυο νέοι, τρελά ερωτευμένοι, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν στη γονική διαφωνία, στο κοινωνικό στάτους που τους χωρίζει αλλά και τους μεγάλους πολέμους που συναντάνε στη ζωή τους.

Πολλές ανατροπές στην πορεία τους, η συναισθηματική ένταση κλιμακώνεται με εξαιρετικό τρόπο, οι σκηνές αριστοτεχνικά γυρισμένες, ο απόλυτος έρωτας μπροστά στα μάτια μας.
Φωτογραφία, μουσική, ερμηνείες, όλα σε υψηλό βαθμό.
Οι πρωταγωνιστές όπως έγραψα στην αρχή λάμπουν κυριολεκτικά.

Τι άλλο χρειάζεται για να συγκινήσει τόσο πολύ τελικά;

Κείμενο: Δημήτρης Συμεωνίδης
Διαβάστε επίσης

Σινέ-Προτάσεις, Απρίλιος 2013, #1

Σινέ-Προτάσεις, Απρίλιος 2013, #1

OLD CLASSIC, Κλασσικές ταινίες από το ’60 & πριν: Laura (Λάουρα), ΗΠΑ, του Otto Preminger, 1944 Film noir, ταινία μυστηρίου, σπουδή χαρακτήρων. Μια ταινία για τα ανθρώπινα πάθη, τη ζήλεια και τον έρωτα σκηνοθετημένη άψογα από τον Preminger. Εκπληκτική φωτογραφία και ερμηνείες. Κεντρική ηρωίδα η Laura, μια πανέμορφη γυναίκα που βρίσκεται δολοφονημένη από το ξεκίνημα […]

Close