Η ταινία μυστηρίου με τις συνεχείς ανατροπές, που μετά από καιρό έμεινε στο μυαλό μας

Η ταινία μυστηρίου με τις συνεχείς ανατροπές, που μετά από καιρό έμεινε στο μυαλό μας

Μια εξαιρετική ταινία, μυστηρίου και αγωνίας από τον Ισπανικό κινηματογράφο, που μας κράτησε κυριολεκτικά σε ένταση μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το σενάριο σπουδαίο, που μαζί με την πολύ καλή σκηνοθεσία, σε αναγκάζει να προσέχεις κάθε λεπτομέρεια, να μην μπορείς να αποσπαστείς ούτε για μια σκηνή και εκεί που πιστεύεις ότι έχεις αντιληφθεί τη λύση του μυστηρίου, να έρχεται με έξυπνο τρόπο η ανατροπή.

Contratiempo (2016), (The invisible guest), του Oriol Paulo, με τους Mario Casas, Ana Wagener, Jose Coronado .

Η μουσική προσθέτει εκπληκτικά στην ταινία, άλλοτε διακριτικά και άλλοτε με ιδιαίτερη ένταση. Πολύ καλή η κίνηση της κάμερας, οι γωνίες, ο φωτισμός, η ανάλυση των χαρακτήρων,  αλλά πάνω απ’ όλα το αμείωτο σασπένς. Ένα πραγματικό ρεσιτάλ, για το πως κρατάς το ενδιαφέρον του θεατή, αλλά και πως τον «παραπλανείς» στη λύση της υπόθεσης.

Η υπόθεση; Νεαρός και πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας κατηγορείται για τον φόνο της ερωμένης του. Όλα τα άλλα, απλά ξετυλίγουν το κουβάρι μέχρι την τελευταία σκηνή.

Αν είστε λοιπόν οπαδός των ταινιών μυστηρίου, τότε προφανώς θα την έχετε δει. Ωστόσο, αν δεν την έχετε ανακαλύψει, μην τη χάσετε.

Κείμενο: Δημήτρης Συμεωνίδης
Διαβάστε επίσης

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα στον Vittorio De Sica

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα στον Vittorio De Sica

Τον χαρισματικό ιταλό δημιουργό Βιτόριο ντε Σίκα / Vittorio De Sica, πατέρα του ιταλικού νεορεαλισμού, ο οποίος σφράγισε με το έργο του την παγκόσμια κινηματογραφική ανθολογία, τιμά αυτή την εβδομάδα η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, μέσα από το αφιέρωμα «Il Signore Vittorio De Sica» που παρουσιάζεται από την Πέμπτη 28 έως και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι).
Close