Οι πιο αγαπημένες ερωτικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου

Οι πιο αγαπημένες ερωτικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου

Για να πούμε την αλήθεια, οι περισσότεροι πιστεύουμε πως μια ταινία για να είναι εντελώς ολοκληρωμένη χρειάζεται και λίγο πάθος, λίγο έρωτα, λίγο σεξ! Δε γνωρίζω να απαντήσω επιστημονικά το λόγο που μας αρέσουν οι προσθήκες .. «αλατοπίπερων» στις κινηματογραφικές παραγωγές, αλλά το βέβαιο είναι πως ισχύει σχεδόν καθολικά. Ιδίως, όταν οι σκηνές αυτές είναι αληθοφανείς και οι πρωταγωνιστές διακατέχονται από φυσική «χημεία». Σε αυτό το κείμενο, θα κάνουμε μια περιήγηση στις πιο αγαπημένες ερωτικές στιγμές στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, έτσι όπως μας έμειναν στο μυαλό.

A fish called Wanda (1988)

Μια αξιομνημόνευτη ερωτική σκηνή μεταξύ της αγαπημένης Jamie Lee Curtis και του Kevin Cline, με έντονο εστιασμό στις αντιδράσεις του δεύτερου.

Destination Wedding (2018)

Από τις πιο αμήχανες ίσως σκηνές σεξ, ανήκει στον Keanu Reaves και στη Winona Ryder, που κυλήστηκαν κυριολεκτικά στα χωράφια, για τις ανάγκες του Destination Wedding.

The Specialist (1994)

Στην ταινία ο Σπεσιαλίστας, παρακολουθούμε τις αργές, αισθησιακές κινήσεις και τα χάδια που ανταλλάσσονται μεταξύ του Silvester Stalone και της Sharon Stone με ιδιαίτερα αληθοφανή τρόπο.

Secretary (2002)

Το 2002 η Maggie Gyllenhaal ενσάρκσωσε τη Γραμματέα, παρουσιάζοντας το BDSM σεξ με μοναδικό τρόπο, πολύ πριν το επιχειρήσει το 50 Shades of Grey.

Eyes Wide Shut (1999)

Εδώ μιλάμε περισσότερο για όργιο, αφού οι συμμετέχοντες είναι πολλοί παραπάνω από δύο. Το ξεχώριστο στη συγκεκριμένη σκηνή είναι ο τρόπος που αποδίδεται η όλη ατμόσφαιρα συνδυάζοντας τις ανατριχιαστικές μάσκες και στολές με αυτή τη μουσική, αποδεικνύοντας το σκηνοθετικό μεγαλείο του Stanley Kubrick.

ShootEm Up (2007)

Ο ένας από τους δύο σε αυτή τη σκηνή είναι η Monica Bellucci. Δε χρειάζεται να επεκταθούμε, νομίζω.

Blue Is the Warmest Colour (2013)

Μια παθιασμένη ερωτική σκηνή μεταξύ δύο γυναικών, που θέλουν να «κατασπαράξουν» η μία την άλλη από πόθο.

Basic Instinct (1992)

Δε γινόταν να λείπει από αυτή την κατηγορία η συγκεκριμένη ταινία και η ερωτική σκηνή μεταξύ Michael Douglas και Sharon Stone (2η φορά που εμφανίζεται σε αυτό το κείμενο η συγκεκριμένη).

9 and ½ weeks (1986)

Πόσο κρίμα που σε αυτή την ταινία όλες οι ερωτικές σκηνές της Kim Basinger είναι ντουμπλαρισμένες; Αξίζει, όμως, μια θέση στη λίστα γιατί είναι από τις κορυφαίες ταινίες του είδους. Και διαθέτει και Mickey Rourke στα καλύτερά του.

Επιμέλεια – Κείμενο: Δάφνη Τσάρτσαρου

 

Ακολούθησέ μας στο Instagram: https://www.instagram.com/thessalonikiartsandculture.gr/

Διαβάστε επίσης

Close