Θέλεις να δεις ένα θρίλερ εμπειρία; "The Invisible Man"

Θέλεις να δεις ένα θρίλερ εμπειρία; “The Invisible Man”

Η ταινία ξεκινά δείχνοντάς μας πως η Σεσίλια εγκαταλείπει κρυφά τη νύχτα τον άντρα της και την πολύ πλούσια ζωή της, με περιπετειώδη τρόπο.
Φτάνοντας στο σπίτι φίλου της που τη φιλοξενεί, ζει μέρες με μεγάλο τρόμο καθώς είναι σίγουρη ότι ο άντρας της, μια παγκόσμια ιδιοφυία στην οπτική τεχνολογία, θα έκανε τα πάντα για να την πάρει πίσω μαζί του ή για να την εκδικηθεί.

Στην προκειμένη περίπτωση η εκδίκησή του είναι λίγο περίεργη καθώς αυτοκτονεί. Ωστόσο, μια σειρά από καταστάσεις δείχνουν ότι με έναν “αόρατο” τρόπο βρίσκεται στη ζωή της, την ελέγχει και την αποκόπτει απ’ όλους…

The Invisible Man (2020), “Ο Αόρατος Άνθρωπος”, του Leigh Whannell με τους Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer

Είναι μια ταινία που πραγματικά σε φοβίζει. Δεν είναι μόνο οι ήχοι και οι ξαφνικές έντονες σκηνές, είναι ότι σε παγιδεύει κυριολεκτικά στην υπόθεσή της, σε κυριεύει η φοβισμένη έκφραση στο πρόσωπο της Elisabeth Moss και μέχρι το τέλος της ταινίας δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις.

Η υπόθεση εξελίσσεται γρήγορα που πολλές δυνατές σκηνές και ανατροπές με τέτοιο τρόπο που δεν σε κρατάει εύκολα στη θέση σου για 2 ώρες. Η μουσική και οι ήχοι είναι καθηλωτικοί και κάνουν πραγματικά την εμπειρία μοναδική. Ειδικά αν τη δείτε σε σινεμά.

Η κάμερα εστιάζει στο πρόσωπο της Elisabeth Moss και ζεις μαζί της την αγωνία, ψάχνοντας να ανακαλύψεις τον “αόρατο άνθρωπο”. Η υποκριτική της είναι εξαιρετική όπως πολύ καλοί είναι και όλοι οι συμπρωταγωνιστές της.
Ο Leigh Whannel σκηνοθετεί υποδειγματικά καθώς χρησιμοποιεί κενά διαστήματα που εντείνουν την αγωνία και τον τρόμο.

Ίσως είναι η ταινία τρόμου της χρονιάς.

Κείμενο: Δημήτρης Συμεωνίδης

Θέλεις να δεις ένα θρίλερ εμπειρία; "The Invisible Man"

Διαβάστε επίσης